Reklama

Reklama

VOD (1)

Bernie Tiede byl asistentem ředitele pohřebního ústavu v malém vesnickém městečku Carthage v Texasu a jedním z nejoblíbenějších obyvatel. Vyučoval ve víkendové škole, zpíval v kostelním sboru a vždy byl ochoten nabídnout pomocnou ruku. Bernieho všichni milovali a byli mu vděčni. Takže nebylo pro nikoho překvapením, když se sblížil s Marjorie Nugentovou, bohatou vdovou, která byla známá svou protivnou povahou a patřičným bohatstvím. Bernie s Marjorie často cestoval a vedl také její bankovní účty. Marjorie se časem stala na Berniem a jeho šlechetnosti naprosto závislá a Bernie se snažil plnit její stále narůstající požadavky. Bernie stále řídil její záležitosti a obyvatelé přitom Marjorie po několik měsíců vůbec neviděli. Obyvatelé Carthage byli šokováni, když se dozvěděli, že je Marjorie Nugentová již několik měsíců mrtvá a Bernie Tiede byl obviněn z její vraždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (107)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ťažko hodnotiť. Snímok nebol zlý, ale ani ma nijak výrazne nenadchol, pričom skôr ako komédiu by som ho bral ako drámu. Svoju zvláštnu atmosféru to však má. Príbeh o tom, že byť milý k ľudom sa vyplatí, no zároveň sa žiaľ nájdu aj ľudia, čo toho dokážu ľahko využiť. Pokiaľ si na to človek nedá pozor, tak to môže byť problém, pretože keď sa stretne arci zlo s arci dobrom, tak to vždy dopadne veľmi zle. Inak Jack Black tu bol fantastický, jedna z jeho najlepších postáv. 65/100 ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ve své reálnosti námětu neuvěřitelný film, jemuž dodává příchuť angažování a rozhovory s místními a pak ještě wtfoidní titulkové "rozlučky". V celku mimózní snémek, který se povedlo dobře napsat a zrežírovat a dokonce i zahrát - jak otravnou Shirley MacLaine tak nečekaně i ujetého Jacka Blacka (snad první film, kde mi nevadil). Takové komediální dokudrama, posypané trochou vloček a čtyřmi kousky krimi. ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nějakou totální bejkovinu,ale film mě mile překvapil jasně ne nějakým tempem filmu ,ale hlavně tím,že je to podle skutečnosti a vybízí vám snímek otázku jestli i ten nejvzornější člověk muže selhat.Účast Matthewa McConaugheyho beru jako bonus a jako Texaský patriot měl asi velký zájem se na filmu podílet.A jinak snímek působí i dost jako dokument už jen těmi zpovědmi nejspíše reálnými obyvateli Carthage.Za mě 75 % a čtyři hvězdy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Richard Linklater mě vždycky dovede dostat specifickou formou, kterou svému filmu dá. Tentokrát je to propojení fikce s dokumentem, kdy si přítomnost skutečných dokumentárních prvků nejspíš ani neuvědomíte, dokud nepřijedou závěrečné titulky. Do té doby si možná budete myslet, že je to všechno část jedné hry. A ono je, jenže je to promakanější, než by člověka napadlo. Jo, a musím vyzdvihnout Jacka Blacka! ()

katuska138 

všechny recenze uživatele

Co to s těma filmama je? Nejdřív Fargo, kde lidi strkaj do drtičky na dřevo, potom 7 psychopatů, kde se zabíjej navzájem a ještě o tom píšou knížku a teď tohle? Možná mě to tolik naštvalo právě proto, že zrovna navázal na tyhle dva, ale tohle prostě není komedie. Je to hodně divná výpověď o hodně divným chlápkovi. McConaughey mě tam vyslověně vytáčel a že se Jack Black pustí do role tohohle typu po všech těch frajerech, co ztvárnil, to je taky dost velký zklamání. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Přestože se film odehrává v polovině 90. let, je možné v několika scénách zahlédnout Bernieho (Jack Black) s iPhonem nebo v jedné chvíli i s Macbookem Pro. (Spike23)
  • Film je natočený dle skutečné události. Bernie Tiede si v době uvedení filmu odpykával trest v Bostonské věznici. (ČSFD)
  • Většina lidí komentujících Bernieho (Jack Black) jsou skuteční obyvatelé městečka, kteří jeho a Marjorie Nugentovou (Shirley MacLaine) znali, a jedná se tedy o autentické výpovědi. (Nin)

Reklama

Reklama