Reklama

Reklama

Veliká Bomba dr.Tellera

(TV film)
  • Kanada Dr. Teller's Very Large Bomb
všechny plakáty
Kanada, 2006, 56 min

Hrají:

Edward Teller

Obsahy(1)

Téměř před šedesáti lety předznamenalo vědci řízené uvolnění ohromného množství světla a tepla detonaci první atomové bomby. Do měsíce pak tento vynález zvrátil průběh druhé světové války a navždy se zapsal do dějin lidské společnosti. Ani taková demonstrace síly však neodradila americké výzkumníky, kteří přišli s vizí mnohem ničivější a zkázonosnější zbraně. Jeden z vedoucích představitelů Projektu Manhattan, dr. Edward Teller, se rozhodl stvořit tisícinásobně silnější pumu, jež měla rozhodnout o rozvrstvení politických vlivů na mapě celého světa dvacátého století. Stvořil dokonalý nástroj studené války, zbraň, která dosud neměla obdoby. Dr. Edward Teller je otcem vodíkové bomby. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Raději si znovu přečtu Jungkovu knihu "Jasnější než tisíc sluncí", v ní ale neuvidím autentické záběry z výbuchů atomových a vodíkových bomb. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem podobný dokument, ale zde bylo zase pár jiných informací. Nevěděl jsem třeba, že si Rusové zkušební bombou zlikvidovali stovky kilometrů Sibiře. Na odstrašení je to dobrá zbraň. ()

Reklama

Reklama