Reklama

Reklama

Cesta na tajuplný ostrov 2

  • USA Journey 2: The Mysterious Island (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sean je nejmladším potomkem rodu Andersonů, který žije poklidným životem s matkou a jejím přítelem Hankem. Brzy se však dostane do problémů se zákonem, když se vloupá do radiostanice, aby zachytil zprávu od svého dědečka. S pomocí Hanka ji rozluští a zjistí z ní, že tajuplný ostrov existuje. Hank sestaví pomocí několika knih mapu se souřadnicemi neznámého ostrova v Pacifiku a oba se vydají na cestu. Když se snaží pronajmout loď, nepodaří se jim najít nikoho, kdo by jim za vysokou odměnu vyšel vstříc. Štěstí se na Seana s Hankem usměje až s příchodem pilota vrtulníku Gabata a jeho dcery Kailani, kteří jsou ochotní oba dobrodruhy přepravit na určené souřadnice. Cestou je ale smete hurikán a oni se probudí na pláži neznámého ostrova se skalním průchodem do vnitrozemí. Pochopí, že se dostali na tajuplný ostrov. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (519)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Stejně jednoduché a upřímné jako jednička.Klasický rodinný film,ve kterém chybí bohužel napětí,jelikož je nadmíru jasné že všichni všechno přežijí,v takových filmech se neumírá,proto mě mrzí,že ve filmu není skoro žádná pořádná scéna,ve které by šlo hrdinům opravdu o život,nebo jste si dokonce mysleli,že jedna z postav třeba zemřela,i když samozřejmě jen jako na lakování diváka.Vizuální stránka filmu je moc pěkná,ovšem stejně málo využitá jako v prvním díle,který měl ale mnohem menší rozpočet a byl točený jako jeden z prvních do formátu 3D.Tady se všechny penízky nasypali do viuzálně pěkných lokací,ale v ději se toho moc neděje.Efekty vrtulníku v bouři komické.jedna honička s obří ještěrkou a když hrdinové nasedli na včely,plácal jsem se smíchem do kolen.V obsazení je velký Epic Fail a tím je Dwayne ,,reklama na anabolika´´ Johnson,který prostě nepatří do filmu,ve kterém se musíte pokusit trochu hrát.Tenhle obří potetovaný totem,patří do Rychle a Zběsile,kde vezme kulomet těžší něž King Kongova ranní stolice a tváří se u toho drsně,tomu žeru.On totiž Brendan Fraser je herec mnohem lepší a citelně zde chyběl a jako další mínus,není vysvětleno kam se poděl.Josh Hutscherson už taky nehláškuje jako v jedničce,ale pár dobrých sérek se najde a kecal bych že jsem se nesmál občas.Trpí to stejnými neduhy a klady jako jednička,ale ta byla ve výsledku zábavnější.Tady byla sice rozsáhlejší stránka magického světa,ale všude jen na kukandu a zase šup do jinný díry.Mrzelo mě malé zapojení Atlantidy,která mě bavila vždycky.Pro fanoušky Vernea a děti určitě ucházející zábava,jako fanoušek Vernea nejsem zklamaný.Průměrná komedia,ve které kdyby hrál Fraser,možná bych 4tou přihodil.60%. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Warner Bros. // Počet premietajúcich kín v USA: 3,470 // Otvárací Víkend USA: $27,335,363 // Čo som si ako prvé pri tomto filme všimol, bol veľmi pekný do uší bijúci soundtrack. Ako druhé som si nemohol nevšimnúť niektoré zábery, ktoré boli až tak prenádherné, že sa mi chcelo plakať. A ako tretie som si všimol ten zlý, sladký a cukríkový Happy End, ktorý nemám rád...... 70% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě je film absolutní blbost. S realitou toho má společného tolik, jako Zeman s demokracií. Stejně tak i musím říct, že veškeré postavy, co se ve filmu objeví, jsou neuvěřitelně chytré. Fakt, jak kdyby se sešel spolek nejinteligentnějších hlav lidstva a spolu se rozhodli vydat na tajuplný ostrov, o kterém už psala kopa dobrodružných spisovatelů před nimi. Na druhou stranu ale musím říct, že to, co mě na jednu stranu štvalo, na druhou stranu parádně nahrávalo filmu. Příběh byl blbej, ale musí se ocenit, že se tvůrci rozhodli natočit něco naprosto rozdílného. Stejně tak postavy byly chytrý jak rádio, ale na druhou stranu si je nešlo nezamilovat. Do toho super prostředí, perfektní efekty a super zpracování, což dokazuje, že tenhle film je vlastně fakt hrozně fajn. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Cením si faktu, že tvůrci si na základě románu od Julesa Vernea vystavěli svůj vlastní příběh a vyhli se tak možnému zneuctění samotné knížní předlohy. Nesmírně mě ovšem mrzí nevyužitý potenciál ať už na poli humoru, akce nebo spádu a napětí. Poznávání tajuplného ostrova přece nabízelo tolik dramatických a humorných situací, stačilo se s tím jen trošku víc mazlit a ne aby byl honem, honem další 3D film na světě, dokud je 3D v kurzu. Příběh se bez většího vzrušení prošel v mý hlavě a šel si lehnout do zapomínací komory a to je fakt velká škoda, protože měl v sobě potenciál k ohromení. Musím ocenit vizuální stránku a to jak ostrova, tak Vannessy, střídavě jsem jí čuměl za výstřih a na zadek, no co no, když mě neviděla.. Dwayne Johnson ať se na mě nezlobí, ale do podobných filmů nepatří, není to herec, je to jen bijec a jeho místo je v akčních filmech, některé "otcovské" scény by zahrál líp i lovec Pampaliny. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

3D efekt je ve filmu až moc výrazný, díky čemuž je bohužel až příliš zdůrazněná plochost bluescreenových pozadí a prostorovost Vanessy Hudgens, což prostě působí rušivě (byť v případě Vanessy jde samozřejmě o rušení vesměs příjemné). Ale jinak jsem si to celkem užil a myslím, že budoucí generace se na to budou dívat podobně, jako my se teď díváme na taková ta dobrodružná béčka z 50. a 60. let, kde se prohání všelijaká stop-motion havěť. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (13)

  • Helikoptéra na Palau má registračné číslo začínajúce na N. To znamená, že vrtuľník je registrovaný v USA. Palau je však súčasťou Mikronézie, preto by sa malo registračné číslo začínať na V6. (beso74)
  • Alexander (Michael Caine), který rozhodne vydat se pro ponorku kapitána Nema „Nautilus“, si kapitána Nema zahrál ve filmu 20.000 mil pod mořem (1997). (LaserJet)
  • V úvodu filmu ujíždí hlavní představitel před policií na jednoválcovém motocyklu Honda XR650L. Zvuková stopa motocyklu je však upravena na 4válec. (Max_FX)

Související novinky

Jules Verne potřetí a počtvrté

Jules Verne potřetí a počtvrté

18.08.2014

Ačkoliv z letošního Hercula filmová série nejspíš nebude, Dwayne Johnson naříkat nemusí. V minulých letech totiž infiltroval hned tři jiné a žádná z nich zatím není u konce. Rychle a zběsile 7… (více)

Pod Rockem se zatřese země

Pod Rockem se zatřese země

16.10.2013

Dwayne Johnson jen nedávno dotočil historickou fantasy Hercules: The Thracian Wars a právě předvádí bicepsy na placu Rychle a zběsile 7 v režii Jamese Wana. Má ale v plánu několik dalších projektů, k… (více)

Tenhle méďa bude válčit s bubáky

Tenhle méďa bude válčit s bubáky

28.01.2013

A pomůže mu Dwayne „The Rock“ Johnson. Když má něco úspěch, zákonitě se vyrojí plagiáty. Méďa není výjimkou. Ale tenhle projekt, jehož hrdinou bude opět digitálně animovaný a mluvící plyšový medvídek… (více)

Dwayne „Lobo“ Johnson?

Dwayne „Lobo“ Johnson?

18.07.2012

Antihrdina Lobo nepatří do první komiksové ligy. Nebaví ho zachraňovat svět a předvádět se v pestrobarevných kostýmech. K jeho zjevu patří metalové pomalování, řetězy, lebky, démonické oči a tlusté… (více)

Reklama

Reklama