Reklama

Reklama

Cesta na tajuplný ostrov 2

  • USA Journey 2: The Mysterious Island (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sean je nejmladším potomkem rodu Andersonů, který žije poklidným životem s matkou a jejím přítelem Hankem. Brzy se však dostane do problémů se zákonem, když se vloupá do radiostanice, aby zachytil zprávu od svého dědečka. S pomocí Hanka ji rozluští a zjistí z ní, že tajuplný ostrov existuje. Hank sestaví pomocí několika knih mapu se souřadnicemi neznámého ostrova v Pacifiku a oba se vydají na cestu. Když se snaží pronajmout loď, nepodaří se jim najít nikoho, kdo by jim za vysokou odměnu vyšel vstříc. Štěstí se na Seana s Hankem usměje až s příchodem pilota vrtulníku Gabata a jeho dcery Kailani, kteří jsou ochotní oba dobrodruhy přepravit na určené souřadnice. Cestou je ale smete hurikán a oni se probudí na pláži neznámého ostrova se skalním průchodem do vnitrozemí. Pochopí, že se dostali na tajuplný ostrov. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (519)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $79miliónovTržby USA $103,860,290Tržby Celosvetovo $335,260,290Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,987,642Tržby za predaj DVD v USA $22,360,911║ V prvom rade film trpí hlavne na nie moc dobre vybratom režisérskom poste, Brad Peyton je len rutinér bez nápadov. Mňa ale v prvom rade zaujímalo čo to povie v 3D prevedení, nuž kvalitatívne sa to odvíja v rámci trikov, ktoré sú prevažne na priemernej úrovni, takže tu potom aj tak všetko funguje ako všeho všudy béčkovom filme. Jednoducho skresaný dej dosť zachraňujú v celku trefné vtípky s prašteným Luis Guzmánom, k tomu tu je očarujúca kočka Vanessa Anne Hudgens(na ňu sa nedá nepozerať/ a potom ešte stíhajte čítať titulky)). Osobne som od toho čakal viac, lebo daná predloha ponúkala nespútané možnosti a veľkoleposť a takto to ostalo ani len nie na pól ceste. /videl v kine 3D verziu: 50%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

"No vidíš a ani to nebolelo." - "Teba určite nie." Hm, tak s Brendanom Fraserom resp. s jeho postavou vypiekli tvorcovia dvojky vskutku megabrutálne, to sa len tak nevidí. No nič, ide sa ďalej. Dvojka je jedna obrovská, možno ba priam až gigantická hovadina, plná wtf nelogickostí (harpúna hodená POD vodou, lietanie na včelách). Dobrou správou však je, že to vôbec nevadí a všetky tie blbosti naokolo vám na tvári vytvoria úsmev. Ak nie, tak nie. Mne vytvorili. Do toho The Rock, zachraňujúci od prúseru ďalšiu sériu a vydaril sa aj zvyšok kastingu (všetci sú milí, fajn a zábavní a obľúbite si ich). Najviac ma potešili absurdné vtipy typu "hra prsných svalov", no zabudnúť nesmiem ani na megapôvabný spev pri ohni. Chcem trojku! ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

K dvojce nepovedené Cesty jsem přistupoval s nulovým očekáváním a vzhledem k tato nastavené hranici se dá říct, že jsem ji dokoukal naprosto uchvácen, ono když nečekáte nic a dostane se vám sice hloupoučké, ale až strhující akční jízdy ( pro děti samosebou:) s přehlídkou pohledných triků, krásné Vanessy a krásné Vanessy:) tak odpustíte i ROCKové prsní tanečky a skvěle si odpočinete. Ve srovnání s fádní jedničkou tahle blbůstka prostě jasně vede. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka pokračovania, tak je to v podstate rovnaká šablóna ako prvý diel. Nič nové, len naleštený vizuál, bicepsi The Rocka, efektné spomalovačky, kopec digitálnej akcie a tak podobne, skratka jedno obrovské digitálne (miestami až Avatarovské) dobrodružstvo, ktoré neprinieslo nič nové, len drží látku prvého filmu. 65% - 3* ()

anais 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách lepší než první díl - doporučuji shlédnutí za sebou, ten rozdíl je opravdu markantní. Víc humoru a méně "jízd na horské dráze", které v jedničce sloužily pouze pro předvedení 3D. Různých průletů a honiček si tu člověk užije také, ale působí to realističtěji, a měl jsem pocit, že to aspoň trochu posunuje děj a není to tak samoúčelné. Výrazným plus je fakt, že místo všeobklopujícího klíčování na blue screen se tvůrci spolehli na reálné lokace doplněné fyzickými rekvizitami a digitálními triky pouze v potřebném množství. Film už tak nepůsobí jako slepenec špatných triků z televizního seriálu, ale jako skutečný velkofilm pro děti, přeplněný množstvím tu více, tu méně vtipných nápadů, které zaručeně udrží pozornost až do konce. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (13)

  • Zatiaľ čo je vrtuľník zaparkovaný na zemi, je zreteľne vidieť, že časť pre pilota je oddelená od časti pre pasažierov. Keď vrtuľník vzlietne a naberie kurz na Tajuplný ostrov, prepážka oddeľujúca sekcie zmizne. (beso74)
  • Natáčení probíhalo na ostrově Oahu. (Dlee)
  • Ve filmu je několik narážek na další Verneovy knihy. Základem je titul „Tajuplný ostrov“. Sopka chrlící zlatý popel odkazuje na knihu "Zlatá sopka". Ponorka Nautilus odkazuje na dílo "Dvacet tisíc mil pod mořem". V závěru filmu pak dá Alexander Anderson (Michael Caine) Seanovi (Josh Hutcherson) knihu "Ze Země na Měsíc". (LaserJet)

Související novinky

Jules Verne potřetí a počtvrté

Jules Verne potřetí a počtvrté

18.08.2014

Ačkoliv z letošního Hercula filmová série nejspíš nebude, Dwayne Johnson naříkat nemusí. V minulých letech totiž infiltroval hned tři jiné a žádná z nich zatím není u konce. Rychle a zběsile 7… (více)

Pod Rockem se zatřese země

Pod Rockem se zatřese země

16.10.2013

Dwayne Johnson jen nedávno dotočil historickou fantasy Hercules: The Thracian Wars a právě předvádí bicepsy na placu Rychle a zběsile 7 v režii Jamese Wana. Má ale v plánu několik dalších projektů, k… (více)

Tenhle méďa bude válčit s bubáky

Tenhle méďa bude válčit s bubáky

28.01.2013

A pomůže mu Dwayne „The Rock“ Johnson. Když má něco úspěch, zákonitě se vyrojí plagiáty. Méďa není výjimkou. Ale tenhle projekt, jehož hrdinou bude opět digitálně animovaný a mluvící plyšový medvídek… (více)

Dwayne „Lobo“ Johnson?

Dwayne „Lobo“ Johnson?

18.07.2012

Antihrdina Lobo nepatří do první komiksové ligy. Nebaví ho zachraňovat svět a předvádět se v pestrobarevných kostýmech. K jeho zjevu patří metalové pomalování, řetězy, lebky, démonické oči a tlusté… (více)

Reklama

Reklama