Reklama

Reklama

Skvělá příležitost

všechny plakáty
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Dokument režiséra Víta Janečka zkoumá, v jakých podmínkách žijí a pracují v České republice Mongolové, kteří uvěří slovům zprostředkovatelů o krásné zemi, krásných platech a lepším životě. Ve snímku se akcentují problémy, se kterými se může setka víceméně jakokoli cizinec, který pobývá v ČR na pracovní vízum - byrokratické zmatky na cizinecké policii, praktiky některých zaměstnavatelů, jazyková izolace, neznalost prostředí a z toho pramenící problémy. (Morien)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (4)

DrBuznička 

všechny recenze uživatele

Film na zakázku - jakýsi návod na přežití v české republice pro Mongoly... Nehledejme žádné formální inovace ani hluboký obsah. ()

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že som po zhliadnutí nemal pocit, že sú Mongoli u časti českých zamestnavateľov vystavení obzvlášť nepríjemnému zaobchádzaniu. Niekde je teda asi chyba a tvorcovia mohli pritvrdiť. Je ale jasné, že na to by museli mať iné podmienky. To a mnoho ďalších vecí mi ozrejmila až diskusia s režisérom po premiére (25. 10. 2010), niečo podobné ale zrejme nezažijú ďalší diváci. Po technickej stránke by to chcelo vylepšiť titulky, keď boli na pozadí bieleho trička ap., mal som značný problém ich prečítať. Celkovo tento dokument či skôr za praktickým (informačným) účelom natočený film musím hodnotiť len ako priemer (***). ()

hero_bk 

všechny recenze uživatele

Použiju hlášku ze Čtyři vraždy stačí, drahoušku: "Pane, proč jsem vůbec chodil?" Jinak by mě zajímalo, na co ti Mongolci vynaloží třeba 18 tis. na ostatní výdaje?? Já myslím, že čtyřčlenná rodina dokáže po zaplacení bydlení v nouzi vyžít v pohodě na desítku... ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama