Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autorovi kontroverzných KIDS, newyorskému fotografovi Larrymu Clarkovi, zachutila sláva a tak sa ju snaží zopakovať s ešte väčšou dávkou sexuálnej otvorenosti. Zatiaľ čo v KIDS bol sex medzi deckami niečím, čo im ničilo životy, v Ken Parkovi už decká žiadne životy nemajú a sex je pre ne tým posledným, čo ich drží nad vodou. Ústrednými postavami sú mladý kalifornský skateboardista a jeho kamaráti, a veľkú rolu tu hrajú tiež rodičia a starí rodičia, ktorých vzťah k deťom (a naopak) je stredobodom sociálnej kritiky filmu. Vo filme sa prelínajú štyri individuálne príbehy, pričom zvraty v deji prichádzajú vo chvíľach, kedy by sme ich očakávali najmenej. Kameraman a spolurežisér filmu Ed Lachman zhŕňa jeho posolstvo do krátkej repliky: "Aj dospelí aj mladí, všetci sú obeťami." (POMO)

(více)

Recenze (287)

InJo 

všechny recenze uživatele

Nesmyslná a rádoby šokující slátanina, plná velmi otevřených (ale přesto nijak zvlášť zajímavých) sexuálních scén. Larry Clark má jistě plnou hlavu nejrůznějších prasáren, ale určitě by nemusel každou svou "vizi" přetavit ve film (alespoň ne v takovýto). Kids jsou vynikající, ale tohle je ubohost hodně velkého kalibru. 40 % jen za to, že jsem se u toho skoro vůbec nenudil... ;-) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Larry Clark se opět pokusil obohatit lidstvo a sdělit smysl života dalším svým vysoce intelektuálním kouskem a každý zdejší hodnotitel spatřuje ve filmu pouze laciné porno. Film nás seznamuje s několika rodinkami, jejichž životy jsou vysoce zkurvené. Nutno dodat, že život každého je zkurven jiným způsobem. Sami si můžete zvolit, kdopak žije život nejzkurvenější. Jako takové světélko na konci tunelu slouží sex, který je ve všech případech společensky nepřípustný. Larry Clark zkrátka dělá filmy, které vám nejsou jedno. Už tím, že vás absolutně zhnusí vlastně dosáhl svého, což rozhodně není můj případ, ale nemohl jsem si nevšimnout kupy zdejších odpadů, z nichž většina byla udělena právě z tohoto důvodu. Nevím, zda žijete tak bohémské životy, že vám příjde úplně normální a běžné, že vás uprostřed noci příjde znásilnit macecha mužského pohlaví. Já se přiznám, že při svém fádním způsobu života jsem se šokován cítil. S pornem film nemá nic společného. Můj komeťák povstal během filmu pouze jednou. Je mi jasné, že většina zdejších hanbářů stáhnula film proto, že se chtěli sebeuspokojit. U tohoto filmu to pochopitelně není možné, proto ty nespokojené komentáře, proto ty odpady. Poutavostí je film na podobné úrovni jako Larryho Kids. Hodnotím shodně. A abych nezapomněl, tak první věta v komentáři je vtip a bylo by vhodné ji nebrat vážně. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hnusná děvko, zkázo Babylonu.. V rámci konvencí je to extraordinární jak asfyktická onanie u ženského tenisu (u výměny Šarapovová vs. Azarenková by byl do deseti sekund), ale přitom jde v podstatě o samé všední věci. Trochu to připomíná American History X, akorát tady neslouží rasismus a nenávist jako nějaký katalyzátor, tady zkrátka k žádné reakci nedojde. Explicita suburbického soft porna prohlubuje všudypřítomnou prázdnotu, ale zároveň dělá ze sexu tu poslední hezkou věc v údolí dysfunkčnosti a beznaděje.. Ta čtvrtá hvězda je za pomrkávající rovinu černé komedie. „Aren't you glad your mom didn't abort you..?“ ()

Motinski odpad!

všechny recenze uživatele

Bez komentára. Komu sa toto páčilo musí byť úchyl a minimálne mentálne narušený. Spolu s The Room od Tommyho Wiseaua suverénne najhorší film aký som kedy v živote videl. Ken Park je nechutný, bez niečoho čo by aspoň trochu pripomínalo filmárčinu a hlavne na silu kontroverzný. Nedokázal som to ani dopozerať ale z toho čo som videl mi bolo zle. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, jestli jsem někdy viděl samoúčelnější film a žádný mě nenapadá. Je to škoda, protože Ken Park jinak není špatně natočený, není to béčko a odpad! si nezaslouží. Třeba herci a kamera jsou fajn, ale co naplat, když se to spojí s tak laciným scénářem, že daleko spíš rozesmívá, než šokuje (jeden příklad za všechny - mladík zabije svého dědu, protože podvádí ve Scrabblu a svoji babičku, protože mu chodí bez zaklepání do pokoje). Ken Park asi měl být takovou temnější, explicitnější Americkou krásou, ale bohužel z toho vyšel spíš hraný South Park... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Larry Clark a scenárista Harmony Korine spolu nespolupracovali prvýkrát. Stretli sa spoločne počas natáčania snímky Kids (1995). (MikaelSVK)
  • Filmovalo sa v kalifornskom mestečku Visalia a v San Fernando Valley, ktoré patrí k Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Existuje aj reálna osoba menom Ken Park. Park bol v skutočnosti profesionálnym korčuliarom v 80-tych rokoch minulého storočia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama