Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokumentární film studia Krátkého filmu přibližující Olympijské hry v roce 1968 v Mexiku. Třešničkou na dortu úspěšných her pro české sportovce byl především úspěch fenomenální gymnastky Věry Čáslavské, dodnes velice populární sportovkyně v této středoamerické zemi. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Pěkná věc na odpolední oddechový čas u tv. Skvěle jsem se pobavil a i něčemu z naší historie přiučil. Paní Čáslavská na konci při gymnastice byla vynikající, smekám klobouk! 80% ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Po historicko-místopisném úvodu dokument provází přehledem disciplín s citlivým důrazem na československou účast a vrcholné výkony. Opomenuto není ani poděkování hostitelské zemi, ani souvislost s politickým děním v okupovaném Československu ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu vypadal díky absurdní hudební dramaturgii dost podezřele: Zatímco slovem komentáře i obrazem jsme v hlavním městě, nějaká mariachi kapela nám k tomu hraje píseň s textem opěvujícím krásy severomexického státu Chihuahua, teskně lkajícím nad krví Tarahumarů (indiánský kmen ze zmíněného státu) apod. Na vině je evidentně neznalost španělštiny, která se pak po celou dobu projevuje i legrační výslovností jmen, ať už osobních nebo místních. Jinak to ale není špatný film. Vzhledem k tomu, že štáb asi nebyl příliš početný (dva kameramani), se podařilo natočit docela pestrý průřez olympiádou a zachytit většinu medailových úspěchů československých reprezentantů. ()

Reklama

Reklama