Reklama

Reklama

13. komnata - Série 6 (2010) (série)


13. komnata Anny K (S06E10)

(epizoda)

Obsahy(1)

Zpěvačka Anna K., původním jménem Luciana Krecarová je dítětem z hor. Vždycky ráda sportovala, lyžovala, ale její cesta se nakonec vydala úplně jiným směrem. Byla nesmírně komunikativním dítětem, rodiče ji přihlásili na konkurz do Semaforu, kde jako osmiletá holčička poprvé stála na divadelních prknech. Její angažmá tam trvalo zhruba dvacet let. Začala studovat konzervatoř, ale nad její touhou stát se herečkou nakonec zvítězila muzika. Už na studiích začala zpívat s kapelou, a to jí zůstalo. Z Luciany Krecarové se stala Anna K. Postupně se stala známou, z rádia a televize jsme slýchali její hity. Vystupovala na koncertech, v klubech, na festivalech, ve sportovních halách. Na první pohled se zdálo, že se v jejím životě všechno daří. Vypadala vždycky bezstarostně. Ale její duše si prošla hned několika životními zkouškami. Když jí bylo sedmnáct let, její maminka zemřela na rakovinu. Druhá zkouška souvisela s její touhou po dítěti. A to pořád nepřicházelo. Rozhodla se, že bude docházet na hormonální léčbu, podstoupila umělé oplodnění, ale všechno marně. Miminka se nedočkala. Naposledy její životní sílu vyzkoušel osud nedávno. Byla jí diagnostikovaná rakovina prsu ve velmi pokročilém stádiu. V současné době má za sebou dvě operace, sedm cyklů chemoterapie a třiatřicet ozařování. Prožila psychické i fyzické propady, ale rozhodla se žít. A to se jí podařilo. Po více než roce má, jak říká "dobré výsledky" po vyšetření. Vrátila se na pódium a rozhodla se veřejně o své nemoci a především o prevenci hovořit. Ať už na charitativních koncertech, tak především formou kampaně "Chceš žít jako já?", při které nabádá všechny ženy k preventivním prohlídkám a možnosti řešit možná rizika rakoviny včas. Průvodkyní 13. komnatou Anny K. je moderátorka Šárka Volemanová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po delší době jsem si v pátek večer udělal čas.. Formát cyklu 13. komnat je nicméně neměnný, poměrně nudný, neinvenční, sterilní. Bohužel. V případě Anny K. hraje zásadní roli pochopitelně její nedávná nemoc a bezpříkrasná výpověď o všem, co dokáže člověku vzít i dát!! ()

LucMosss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lidské, naléhavé a nepřikrášlené. "Musíš si zakázat ty propady a ty sebelítosti,, nesmíš si říkat, proč zrovna já. Pokládat si vlastně otázky, na který nejsou odpovědi, nesmysl. Musíš řešit tu situaci." (Anna K.) ()

Reklama

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anna K nám ve své 13. komnatě bude předvádět, jaká že to není tvrďačka, když zvládla ty všechny své choroby. Ale kdo jí zná osobně, ví, že jde o osobu značně panovačnou a předevšíém namyšlenou a párkrát to v dokumentu také vykoukne. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama