Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paní Daliborová je kontrolorkou České obchodní inspekce. Je to žena, pro kterou se povolání stalo životní náplní. A tak nepřekvapuje, že se jednoho dne rozhodne nečekaně zkontrolovat svoji dceru Kamilu, která údajně má být sama doma. Opak je však pravdou. Matka ve vlastní domácnosti překvapí dceru s jejím chlapcem Bobešem. Trest následuje okamžitě, a protože Kamila nesnáší matčinu kontrolorskou povahu, dá si do novin inzerát… (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Není radno se svým dospívajícím dětem plést do života a starat se například o to, jaký partner je pro ně vhodný a jaký ne. Oni nejsou zase až tak hloupé, jak vypadají či si to o nich rodiče myslí. Herecký koncert Slávky Budínové v televizní povídce, které velmi vtipně sekunduje Vlastimil Brodský. Výborný scénář sehraný výbornými herci své doby, kteří svým charakterem a projevem mají ve svých rolích své pevné místo. Doslova jakoby jim to bylo psáno přímo na tělo. Příběh má švih a skvělý nenudící vývoj. Takový TV film dnes už nikdo bohužel natočit neumí. A tak díky alespoň za ten archív. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Konverzační střety mezi Slávkou Budínovou a jejím manželem Vlastimilem Brodským stojí za to. Stejně jako ten mezi paní Daliborovou a Vladimírem Menšíkem. Jinak je to spíše průměrný film o tom, jak se jedna matka stará tak, že ani manžel jí není schopen odporovat přestože s ní nesouhlasí a tak si dcera musí vymyslet plán, jak svého kluka do rodiny implementovat. Na to má ovšem svůj názor taky otec Bobeše. A teprve díky němu matka začne ustupovat. Zaujme jistě i osmnáctiletý Michal Nesvadba. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak si představuji, že by mohlo dopadnout, kdyby filharmonici hráli Michala Davida, zde také profesionálové nesporných kvalit hráli cosi, co se za umění nedá považovat ani v podroušeném stavu. Což zřejmě pochopili i sami tvůrci, přihli si a v závěrečných titulcích překřtili Lábuse na Vladimíra. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dialogy v podání Slávky Budínové a Vlastimila Brodského nemají chybu, Vladimír Menšík se na scéně objevuje v závěru, aby všemu nasadil korunu. Nic přelomového, ale dívá se na to hezky. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná a vtipná komedie o příliš starostlivé matce - kontrolorce z povolání i na domácím poli, kterou skvěle ztvárnila Slávka Budínová a naopak flegmatickém otci v podání Brodského. Jejich dialogy nemají chybu.:) Pobavila i Menšíkova role, dialog o zvonění 8x nebo jak jí vmetl ty erotické spády.:) Především ale rozhovor Brodského s policistou Poloczkem: "Moje žena šla nahoru na rande." "Poslyšte, kdybyste potřeboval nějak zasáhnout..." "My jsme v tý věci domluvený, kdybych měl jít nahoru vypomoct.":-)) Lehce nadprůměrných 60%. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v Praze. Rodina Daliborova žije v domě v Dejvicích, v ulici Nad Šárkou. V závěru lze vidět Pivovarský dům v Ječné ulici. (rakovnik)

Reklama

Reklama