Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(26)

Seriál postupně uvádí jak nesmírně silné a občas násilné síly geologie tvořily naši planetu. Sopky, pohoří, jezera, pouště, to všechno má svůj vývoj a historii a dnešní věda nám jej popíše a zobrazí v digitálních animacích. (arbitr)

Recenze (17)

pevico 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál, který celkem podrobně vysvětluje vznik jednotlivých útvarů zemského povrchu, soudržnost různých horninových komplexů, výskyt anomálií a ukazuje lidem, že geologie není nudná věda, ale dobrodružství... Ale zase ten český dabing, proboha! I v geologické historii je milión a miliarda let poměrně rozdíl.. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál, na němž kromě velmi dobré prezentace nejnovějších poznatků oceňuji, že ukazuje, jak se vědci k daným poznatkům dopracovali. To se odráží v osnově každého dílu - na začátku se představí nějaký jev, který je potřeba vysvětlit, a pak se postupně kumulativně hromadí důkazy a s každým dalším poznatkem se vytvářejí hypotézy, které se pak ověřují dalším výzkumem, až se z toho nakonec vyloupne komplexní obraz. Nádhera! ()

Reklama

arbitr 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé epizody: 1.sezona - Zlom San Andreas, Nejhlubší místo na Zemi, Krakatoa, Loch Ness, New York, Nejsušší místo na Zemi, Velká jezera, Yellowstone, Tsunami, Asteroidy, Island, Havaj, Alpy 2.sezona - Grand Canyon, Vesuv, Zrození Země, Sahara, Yosemity, Skalisté hory, Ohnivý prstenec, Mount Everest, Death Valley, Hora Svaté Heleny, Smrtící erupce, Americká doba ledová, Americké zlato. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument pojednávajúci o tom „Ako vznikla Zem“. Prostredníctvom odborného, ale zrozumiteľne spracovaného výkladu a za podpory názorných animácií a kamerových záberov je divákovi vysvetlené ako mocné prírodné sily formovali počas miliónov rokov našu krásnu, modrú planétu. Pre mňa osobne to bol cenný zdroj informácií, ktoré ma zaujali a rozšírili moje všeobecné vzdelanie. Teší ma, že si Spektrum Channel stále drží svoju úroveň. **** ()

Domonte 

všechny recenze uživatele

Vynikající a naučný dokument o vzniku všeho okolo nás včetně naší planety. Například epizoda o Velkých jezerech, kde se dozvíme, že v oblasti, kde se dnešní Velká jezera vyskytují bylo kdysi dávno moře a zanechalo tu po sobě obří solný důl, který je dnes největší na světě. Vůbec bych neváhal pouštět tyto epizody všem studentům geologie ve školách. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama