Reklama

Reklama

Severe Clear

  • USA This Is War

VOD (1)

Obsahy(1)

Kompilace autentických záběrů zážitků jednoho z amerických mariňáků, provázející nás postupem války v Iráku z hranic Saudské Arábie až k Bagdádu. Počáteční nadšení z pomsty za 11. září je brzy vystřídáno pocity beznaděje a hledání smyslu zásahu v cizí zemi. Nikdy nekončící paranoia a strach z nepřátelského území je denním chlebem několika stovek lidí, bojujících z rozkazu prezidenta bez ohledu na vlastní určení. (laFei)

(více)

Recenze (5)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

FFkovej dokument o americké invazi do Iráku. Pohled na první dny/týdny války skrz kameru jednoho vojáka. Jedná se o poměrně neobvyklý dokument, který není svou formou nijak uhlazený na pohled, ale zachycuje několik známých momentů irácké války, navíc poskytuje pohled na americkou armádu celkem autentickým a důvěryhodným stylem. Na kolik tomu kdo uvěří už je jen na něm. Také upozorňuju, že záznam odsahuje několik drastických scén a obrázků. Dalo se to. 75% ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Největší klad neobvyklého dokumentu o invazi do Iráku spočívá v jeho autentičnosti. Díky mariňákovi, který s sebou celou dobu tahá digitální kameru, aby pak měl co ukázat doma, zažíváme válku z první ruky se všemi jejími drastickými zápory. Dokonce se tady mihne i nechvalně proslulý masakr rodinného auta z Generation Kill. Navzdory počátečnímu nadšení "Hurá do boje!" je Severe Clear překvapivě objektivním filmem. Deziluze a zmatení, které ukazuje na konci, jsou přesně ty samé, jaké ohledně jednoho diktátora, co více štěkal než kousal, panují dodnes. 7/10 ()

laFei 

všechny recenze uživatele

Onen konflikt s realitou stojí ve výpovědní hodnotě daleko výše nad americkými válečnými filmy. Vžít se do role nic neovlivňujícího bigoše v naprosto cizí zemi jistě stojí za podívání a zamyšlení. ()

Reklama

Reklama