Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka: Legenda o Kostikradovi

(TV film)
  • USA Legend of the Boneknapper Dragon (více)

Když Tlamounův dům lehne popelem, má o pachateli hned jasno. Tvrdí, že mu dům podpálil děsivý drak Kostikrad, před nímž utíká celý život. Legenda praví, že Kostikrad vypadá jako obrovský létající kostroun a před ničím nezastaví, dokud nezíská poslední dokonalou kost do svého brnění. Tlamoun se chce drakovi pomstít, jenže nikdo z Vikingů nevěří v jeho existenci. Na výpravu za Kostikradem se proto přidává jen Škyťák se svojí bandou. Zakládají se pověsti o děsivém drakovi s brněním z kradených kostí skutečně na pravdě? (Česká televize)

(více)

Recenze (68)

Lokitre 

všechny recenze uživatele

Původní film to nepřekoná, ale tohle mělo taky něco do sebe. Pěkné vtipné rozšíření HTTYD, škoda jen, že museli nasednout do lodi a nechat draky ve vesnici. Jasně, nakonec přiletí slibovaný Boneknapper (kdo si počká do konce, tak ne jen jeden), ale Jak vycvičit draka bez draků bylo trochu sladší (jak se dalo očekávat). Jinak to bylo celkem povedené. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

3,5   "All right. Who'd like to be dragon bait?"   Krátky bonus k veľmi úspešnému animovanému filmu How to Train Your Dragon (2010). Príbeh o hľadaní jedného legendárneho draka je miestami poriadnou šialenosťou, ale musím priznať, že rozprávanie starého Vikinga je celkom zábavné.   "It crashed into the glacier, causing the avalanche of frozen Vikings!" ()

Reklama

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Další bonus k Jak vycvičit draka. Na rozdíl od Book of Dragons (* * *) a Gift of the Night Fury (* * * * *) mi přijde kvalitou nejpřirovnatelnější k původnímu filmu. Snaha o humor se napůl nevyplácí, ale zbylá půlka těch vtipů je výborných - což nechápu, jak se povedlo. Na jednu stranu dětinské vtípečky (o spadlých kalhotách) a na druhou velmi zdařilé ("Narazil do ledovce, čímž spustil lavinu zmrzlých vikingů!"). Dobré to bylo :) ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Příjemný kraťásek obohacující geniální celovečerák. Nedovíme se nic navíc, ale zažijeme kraťučké dobrodružství, kde je hlavním aktérem Tlamoun a jeho poklad z děctví, bohužel tenhle poklad patří draku jmének Kostilam...Pobavil jsem se, kreslené scény s Tlamounova dětství jsou perfektní a potešil mě v závěrečných titulkách husinoidní song z celovečeráku! Těším se na dvojku :) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Na začátku scény, když se Škyťák, Astrid, Snoplivec, Rafana, Ťafan a Rybinoha snáží veslovat, na lodi je stěžeň, avšak v další scéně, když Vikingové poslouchají Boneknappera, stěžeň už tam není. (griph)

Reklama

Reklama