Reklama

Reklama

César pracuje jako vrátný v bytovém domě v Barceloně. S úsměvem otevírá dveře nájemníkům a vyřizuje jejich stížnosti. Není to sice ta nejlepší práce na světě, ale on o změně místa neuvažuje. Jeho práce mu totiž umožňuje poznat všechny nájemníky domu, jejich denní harmonogram a zvyky. Ví o všech jejich příchodech a odchodech, zná jejich slabé stránky i tajemství. Může dokonce ovládat jejich životy, jitřit otevřené rány a ponořit se do nich. A to vše, aniž by proti němu vzniklo jakékoliv podezření. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jste nešťastní, že jsou ostatní šťastní? Lehká pomoc - staňte se domovníkem! Nejlépe v echt nóbl secesním domě, tam bývá koncentrace šťastlivců největší a z toho plyne i víc práce pro jednoho neskutečně drzého parchanta... Mám ráda filmy co umí překvapit - a tento je jedním z nich. Nápaditý, skvělou hudbou podpořený thriller, kde se v dusivě klaustrofobní atmosféře cítíte jak v těsném prostoru pod postelí, krátce před děsivým odhalením, zároveň skřípete zuby nad mizivou šancí se skrytému teroru bránit, a co je nejhorší - může se to stát i vám. Přese všechno se přitom nelze nekochat chameleónskými výrazy v tváři výborného (a přiměřeně roli odpudivého) Luise Tosara, svěží přirozeností filmové Clary a nedětským výkonem malé Úrsuly - skvrnku na dokonalém obsazení vidím v poněkud prkenném Clařině příteli, který si částečně napravil reputaci bezchybným krvácením :-). A konec? Naprosto luxusní. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

HA! konečně se po všech těch letech moje noční paranoia jeví jako opodstatněná a bezpečnostní řetízek zevnitř, zavírání ventilaček a pepřový sprej v dosahu postele se ukazuje jako dobrý nápad!! Vždycky jsem totiž tušila, že se jednou můžu vzbudit a nade mnou bude stát nějaký zpocený občan, kterého jsem roky přehlížela v autobuse, čímž jsem mu přivodila stav nenávistné deprese. Bude tam stát s kapesníkem nasáklým thiopentalem a připravený mě análně zprznit, nasypat mi vši do vlasů a do rohliku nasoukat vajíčka tasemnice..Přátelé, tímto jsem úlevně vyblila svoji fobii, ovšem pravý děj filmu nikoli! Uchyl zde je skoro až sympaticky fikaný, důsledný, jeho pohnutky mrazivě nevšední. Nádhera sledovat, jak si pomalu chystá půdu k zvrhlé satisfakci. Skoro se člověku chce mu fandit. Neokoukaní, přirození herci, zajímavý námět a nabírání na obrátkách v závěru..Pro mě jednoznačně psycho zákusek měsíce, na který se výborně kouká místo prášku na spaní . Nevyděsí k neusnutí, ale dostatečně dlouho udrží vaši pozornost, abyste pak vyčerpaně (poté, co si na netu projdete ceny laserových alarmů) zalomili.. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dobrý a nevšední psycho thriller s charizmatickým psycho-úchylo-bláznem. Španělé sice nevyprodukují tolik filmů (hororů-thrillerů) jako Amíci, ale když už se něco objeví, tak to většinou stojí za to, naopak od USA, kde toho je mrtě, ale jen málo povedenýho. A já určitě dávám přednost kvalitě nad kvantitou. "Mientras duermes" je napínavé, tísnivé, mírně krvavé (i když krvavá scéna stojí za to) psycho drámo, které rozhodně stojí za pozornost a fandové žánru by si ho určitě neměli nechat ujít. 75% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný mix komédie, drámy, hororu, thrilleru asi predovšetkým a čo je najlepšie, psychologického thrilleru. Niektoré scény sú veľmi napínavé (napr. prebudenie v sprche a následný pokus o útek) a až po chvíľke vám dojde, že hlavnej postave vlastne fandíte. A to sa pri tom nejedná o nejakého klasického antihrdinu, ale pekne ujetého záporáka, so všetkým čo k tomu patrí. Jediná jeho motivácia je ubližovať ostatným a aj keď o jeho minulosti moc nevieme, ani to neni potreba. Je to presne ten typ úchyla, ktorého si normálne ani nevšimnete a práve z toho film ťaží. Psychologická stránka celkovo je asi jeho najväčším pozitívom. Postavy sú výborne napísané a aj keď sa objavia iba občas (dievčatko), pôsobia prirodzene a podobne ako u hlavnej postavy, aj u ostatných veríte všetkému čo robia alebo rozprávajú, pretože sú všetky do jedného charakterovo presne obsadené, scenáristicky dokonale vykreslené a vlastne aj dobre zahraté. Najväčšiu pochvalu si ale samozrejme zaslúži režisér, zato že dokázal toto všetko spojiť dohromady a každou sekundou pôsobiť presne tak, ako to mal v úmysle. 85% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě nepříliš prezentovaný ale ve výsledku výborný "voyeurský" thriller o úchylném domovníkovi, který si dělá zálusk na mladou, atraktivní nájemnici. Film boduje nejen výbornou atmosférou ale hlavně uvěřitelností se kterou je prezentovaný. Hlavní hrdina sice provádí věci, které nedělá 99% normálních lidí a některé jeho manýry jsou slizké a sofistikované zároveň ale po celou dobu filmu si drží autentickou tvář a nesklouzne k podobě úchylné karikatury a dokonce si i dokáže získat a udržet divákovi sympatie natolik, aby mu nebyla přána nějaká opravdu brutální smrt. A autenticita, kterou vyzařují postavy má i celý film, díky čemuž se nestane aby se z hlavní postavy stalo vraždící monstrum a i přesto, že na smrt dojde, většina "odstraňování" nepohodlných je provedena mimořádně chytře. Film si po celou dobu drží napětí hororové, (temné místnosti, nějaká ta lekačka) tak i permanentní napětí z toho, že nikdy nevíte co čekat a ve spojení s přesnou režií a výbornými herci se jedná o velice příjemné překvapení. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (7)

  • „Mientras Duermes“ („Zatímco spíš“) je název televizního programu, pro který pracuje novinářka Ángela z filmu REC (2007) od režiséra Jaume Balagueró. (Polgedney)
  • Pracovným označením filmu bol názov Flatmate. (MikaelSVK)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama