Reklama

Reklama

César pracuje jako vrátný v bytovém domě v Barceloně. S úsměvem otevírá dveře nájemníkům a vyřizuje jejich stížnosti. Není to sice ta nejlepší práce na světě, ale on o změně místa neuvažuje. Jeho práce mu totiž umožňuje poznat všechny nájemníky domu, jejich denní harmonogram a zvyky. Ví o všech jejich příchodech a odchodech, zná jejich slabé stránky i tajemství. Může dokonce ovládat jejich životy, jitřit otevřené rány a ponořit se do nich. A to vše, aniž by proti němu vzniklo jakékoliv podezření. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

FEBIOFEST 2012 -- César je můj nový hrdina. Jde si tomu štěstíčku naproti, tak se to v životě musí. Je fajn občas fandit záporákovi, zvlášt v působivém podání španělského sympaťáka Luise Tosara. Před filmem jsem čekal, že půjde o velmi seriózní psycho teror, ale dočkáte se i úsměvného černého humoru. Ode dneška spím pod postelí (nejlépe cizí). Balagueró a Filmax jedou dál. P.S. Zaujala mě kombinace "pomerančový džus s banánem" o který žádá po ránu Mimi svého přítele. Musím vyzkoušet. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka, která mě na druhé zhlédnutí dostala ještě víc než poprvé (kdy jsem filmu vyčítal hlavně vysokou nepravděpodobnost děje). Jasně, spousta věcí se tam vzpírá chápání, potažmo logice, a těžko věřit, že by k něčemu takovému mohlo v reálu dojít, ale nově mi to nevadí - žádný film nemusí 100% odpovídat naší "realitě" (ani nemůže), a je prostě v pořádku, když se v něm dějí "nepravděpodobné" věci. Ten film má výbornou atmosféru (jako horor bych ho ale rozhodně neoznačoval - žánrově je to spíš psychologický thriller), napětí nepoleví ani do konce (který je velmi překvapivý - a možná o to více cynický) , vizuálně je to celé strašně pěkně natočeno, a stejně tak herečtí představitelé všech rolí jsou skvělí (především Luis Tosar v hlavní roli je naprostý herecký bůh). Čili za mě podruhé naprosté nadšení - strašně jsem si ten film užil. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Trošku zklamání, Balaqueró je určitě skvělý režisér a jeho styl je více než povedený,navíc ve svých filmech dokáže navodit atmosféru jako nikdo jinej. Bohužel tenhle film mě moc nezaujal. Čekal jsem něco jiného, ale dostal jsem takový ne moc zajímavý příběh jednoho pošahanýho vrátnýho. Ta atmosféra tu celkem je ale bohužel je tu i dost keců které mě nebavily. Průměr. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Moc nevím, co si o tom myslet. Myšlenka je sice zajímavá, ale provedení už tak moc ne. Sice vám na postavách záleží, ale něco tomu chybí. Celý příběh Césara působí dost depresivně, hlavně jeho naschvály. Kdo ví, třeba je něco takového možné. Je pěkné si jednou za čas pustit neamerický film. Tak zas někdy příště Španělsko. "Znám tvůj účet na Twitter!" ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

To ironické pomrkávání na diváka, že se film nesmí brát úplně vážně, je docela fajn, ale když je scénář kostrbatý a hlavní postava dělá nelogické věci, je to na facku. Nechci spoilerovat, ale čekal jsem Césara jako více chladného a důslednějšího v jeho jednání, když už tedy každý den hledá motivaci, aby vůbec vstal. V jedné sekvenci ale zjevně panikaří, přičemž je evidentní strach o jeho vlastní existenci, a tudíž je motivován k přežití, což je v rozporu se základní premisou filmu. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (7)

  • Počas jednej scény má hlavná hrdinka na sebe tričko so znakom futbalového tímu Juventus Turín, ktorému režisér Balagueró v minulosti fandil. (Kadas97)
  • „Mientras Duermes“ („Zatímco spíš“) je název televizního programu, pro který pracuje novinářka Ángela z filmu REC (2007) od režiséra Jaume Balagueró. (Polgedney)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama