Reklama

Reklama

Před tebou obnažen

(festivalový název)
Trailer
Švédsko, 2012, 74 min

Režie:

Sara Broos

Scénář:

Sara Broos

Kamera:

Sara Broos

Hudba:

Pelle Ossler
(další profese)

Obsahy(1)

Hlavní postavou dokumentu švédské režisérky Sary Broosové je její kmotr a blízký rodinný přítel Lars Lerin, jeden z nejuznávanějších skandinávských moderních malířů. Po komplikovaném období, kdy extravagantní umělec potlačoval návaly úzkosti pomocí přemíry alkoholu a prášků, a poté, co podstoupil odvykací kúru, se jeho snažení upnulo směrem k nalezení životní lásky. Na internetu si padne do oka s mladým brazilským tanečníkem Manoelem, který za ním přiletí do Švédska. Kvůli jazykové bariéře, věkovému rozdílu a častým pochybnostem švédského umělce však jejich vztah zpočátku moc nadějně nevypadá. Citlivě zaznamenaná a netradičně pojatá love story provází diváka veškerými peripetiemi vzájemného vztahu dvou lidí, pro něž zprofanované klišé o síle lásky, jež hory přenáší, nabývá absolutní platnosti. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

bassator

všechny recenze uživatele

47th KVIFF 2012 - DOCUMENTARY FILMS IN COMPETITION - Soutěž dokumentárních filmů (För dig naken / FOR YOU NAKED / Před tebou obnažen) ()

Caym 

všechny recenze uživatele

Jak nalézt životní lásku, která sice nemluví stejným jazykem, žije na druhé straně světa, ale po internetu vypadá mile. Duševně nevyrovnaný malíř Lars (aneb všichni umělci jsou více či méně blázni) a jeho "prasátko" Manoel (zoufale osamělý a odhodlaný být s Larsem za každou cenu). Bylo by zajímavé zírat oběma do života ještě v následujících letech. ()

Reklama

Radlajzzz 

všechny recenze uživatele

Velmi kultivovane natoceny dokumentarni film, neumim si predstavit, ze by to slo lepe. Vyborny pristup reziserky, kvalitne provedeny film - rezie,kamera,hudba... ()

koumes. 

všechny recenze uživatele

Velmi náročný snímek pro režisérku i hlavní představitele, kteří společně procházeli nehraným, ale skutečným setkáním, sblížením se a společnou cestou životem. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama