Reklama

Reklama

Epizody(6)

Dříve než svého prvního soupeře přemohl Spartakus, prošlo branami arény mnoho jiných gladiátorů. Spartakus: Bohové arény vypráví příběh Gannica, jednoho z prvních šampiónů Batiatusovi gladiátorské školy, z kruté doby před příchodem Spartaka, kdy pro čestnost nebylo v aréně místo.
Batiatusova gladiátorská škola je na vzestupu a užívá si slávy svého nechvalně proslulého šampiona Gannica, jehož umění bojovat s mečem se vyrovná jen jeho záliba ve vínu a ženách. Nastala příhodná situace, na kterou čekal mladý Batiatus - konečně dokáže svrhnout nadvládu svého otce a převzít kontrolu nad školou. Je připraven zradit kohokoli, jen aby jeho gladiátoři byli ti nejžádanější. Po boku mu stojí loajální, vypočítavá manželka Lucretia, která navíc neváhá využít bezostyšnost svůdné přítelkyně Gaiy kdykoliv se to hodí. Společně se nezastaví před ničím, aby oklamali davy, upevnili svou moc a získali co největší bohatství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (427)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Steven S. DeKnight | Hudba: Joseph Loduca | Produkcia: Steven S. DeKnight | Distribúcia: Starz | Krv, nadávky, sex. Zlúčenina extrémov napodruhýkrát so silným drive-om, ako tomu bolo v Blood and Sand. Bez Spartakusa celkovo ale o krok späť. Dúfam, že sa pán herec rýchlo uzdravý a tým pádom bude môcť pokračovať éra najvideoklipovejšieho seriálu vôbec. Ps: Spostá reč je už trochu prehnaná a samoúčelne používaná, toho je veľká škoda. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Trend HBO opepřit své povětšinou dobré seriály založené na zajímavých příbězích násilím, erotikou a vulgarismy se zde již tak trošku zvrtnul. Spartakus: Bohové arény místy působí jako prvoplánovitá směs krve, sexu a sprostoty místy doplněná nějakým tím příběhem. Tato minisérie je z celé produkce filmových minisérií HBO suveréně to nejslabší a upřímně se někdy podivuji proč se na to vlastně ještě dívám. Příběh je velmi banální a nafouknatý na objemu jednoduchými vedlejšími zápletkami. Scénář je vysloveně slabý a z toho plyne, že nějaké herecké umění vážně nehrozí. Ostatně většina očividně tráví více časů ve fitku a pod solárkem, než na lekcích herectví. No a akční pasáže jsou tak krvavé a přehnané, že je to někdy až na úrovni parodie. V rámci HBO tvroby rozhodně podprůměr. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Po prvej časti 3*. Zatial je to len slabšia kópia prvej série bez nejakého príbehu. Pravdaže pozerá sa na to dobre, krv strieka často, semeno tiež...no, uvidíme. Nechám sa prekvapiť. ZMENA HODNOTENIA - Po dopozeraní všetkých 6 častí zvyšujem hodnotenie na 4*. Môže za to hlavne posledná šiesta časť. Kde bolo poriadne nadupané finále. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

"Na historii je třeba zapomenout; o Spartakovi se toho koneckonců ví tak strašně málo, že by to stačilo sotva na televizní čtyřicítku. Tohle je třeba brát jako pohádku, stejně drsnou jak kalsické pohádky bývají, ovšem výslovnější. Skoro by tomu slušel lépe název Krev a porno. Ovšem filmařsky je to dokonalé - od scénáře přes herce, triky k režii to nemá chbyu." Tohle jsem napsal ke Spartakovi: Krev a písek a nemám jediný důvod na tom něco měnit i zde. Skoro se mi tato série Spartaka bez Spartaka zdále ještě o schůdek lepší. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Největší chyba prequelu oblíbeného Spartaka je v šablonovitosti. Jak si v dnešní době může vůbec jakýkoliv seriál dovolit vzít svou (rok starou!) předlohu, a kompletně ji okopírovat pro další "nová dobrodružství"? Dalo by se říci, že právěže Spartacus může - čerstvá dávka epických bitek v aréně a softporna je cool... Kdo chce novou dávku, STARZ si rád zapne. Jenomže co fajnšmekrovější fanoušci, kteří doufali v něco více, než jen v nastavovanou kaši? Ti mají holt v roce 2011 se seriálem připomínající 300 smůlu... Bohužel - čeká mě týden rozhodování, jestli si tímhle budu chtít vymývat mozek i dál, nebo stačil první díl. A to původní seriál (2010) miluju. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (6)

  • Cca v čase 0:06:30 Gannicus (Dustin Clare) prořízne hrdlo gladiátorovi se kterým bojuje, následující záběr (ani ne vteřinový) nám ukazuje ležícího gladiátora, ale krev z proříznutého hrdla nikde není, okolo jsou sice koláče krve ale ty jsou moc daleko. (PatrikP4)
  • Jedná se o prequel, nikoli o druhou sérii Spartakus: Krev a písek (od r. 2010). Děj tohoto prequelu se odehrává pět let před seriálem Spartakus: Krev a písek. (-OverLord-)
  • Objevují se zde postavy, o kterých divák mohl zaslechnout v úvodní sérii, ale nikdy je neviděl. (-OverLord-)

Související novinky

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (více)

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

01.05.2011

Ještě vás fráze „ve stylu 300“ neomrzela? Užili jste si seriál Spartacus a líbí se vám trailer na starořeckou fantasy Tarsema Singha Immortals? Připravte se na další projekt v podobném duchu. Tím… (více)

Reklama

Reklama