Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedné zapadlé vesnici ve švýcarských Alpách se zničehonic roku 1975 objeví tajemná, uhrančivě krásná žena. Ujme se jí vesnický policista a snaží se zjistit, kdo neznámá němá žena je. Množí se dohady, že přišla z vysokých hor, kde osamělí pastevci dělají mnohdy nepředstavitelné věci, aby si opatřili ženskou společnost. Při tom vyjde na světlo to, co mělo zůstat utajeno. Do zdánlivě spokojeného světa vstoupí tragédie plná chtíče, šílenství a vražd. (Das Filmfest)

(více)

Recenze (64)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tajemství vesnického faráře spojené s horskou legendou a navrch nádherné prostředí severských Alp? Tak to si nechám líbit. Chápu, že mnozí hororoví fanoušci budou prskat a ohrnovat nos, ale Sennentuntschi z mého pohledu splňuje to, co si představuji pod pojmem mysteriózní. Navíc se mi líbí, jak režisér umně nechává diváka váhat, zda se jedná skutečně o démona nebo jen o člověka. K tomu všemu si připočtěme slolidní herecké obsazení v čele s rozkošnou hlavní představitelkou a je tu 80% pro Švýcary. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný mysteriózne ladený thriller zo švajčiarskej produkcie. Má celkom dobrý príbeh o tajomnej žene, ktorá sa objaví v malej pokojnej dedine uprostred hôr, pričom sa s ňom nedá komunikovať a keďže sa práve nedávno stala v dedine nepríjemná udalosť, väčšina obyvateľov verí, že za to môže práve ona a priniesla im len skazu. Ale okamžite sa jej ujme miestny policajt, ktorému sa zapáči a chce zistiť pravdu. Spracovanie nie je zlé, ale dalo sa z toho získať aj viac. Ešte spočiatku ma to dosť zaujalo, má to ten správny pocit tajomnosti, ale nanešťastie keď sa už začne hlavný dej, čiastočne to upadne. Aj takto sa na to pozerá celkom dobre, síce by to miestami chcelo trochu väčšiu dynamiku, ale aj tak som sa rozhodne nenudil, sadlo mi rozdelenie deja do dvoch odlišných dejových línií, pri ktorých ma najviac zaujalo, že dlhší čas nie je úplne isté, v akom sú vzťahu z časového hľadiska, aj keď som to nakoniec predpokladal správne a chválim aj zaujímavý prvok legendy, ktorý to celé osvieži a ešte tomu dodá trochu tajomnosti, aká je vlastne úplná pravda. Ale rozhodne najväčším záporom filmu je pre mňa to, že je to celé omnoho reálnejšie, ako by som chcel, keby bol film ešte viac ladený mysterióznym žánrom, bol by som o dosť spokojnejší. Ale musím pochváliť záverečnú fázu, síce mi to celé prišlo trochu nepravdepodobné, ale inak to už má slušnú dynamiku a sadlo mi aj to prepojenie línií. Čo sa týka tej hororovo ladenej stránky, nie je až tak moc o čo stáť, atmosféra je celkom slušná, ale iba miestami, o napätí sa tu vôbec hovoriť nedá a síce nejaké hororové alebo aspoň drsnejšie sekvencie tu prakticky ani nie sú, ale pár zaujímavých, až morbídnych momentov predsa len poteší. Herecké obsadenie nie je zlé, ženská postava mi sadla, tých niekoľko zvyšných výrazných ma tiež nesklamalo, tu nemám problém. Réžia a technická stránka sú celkom slušné, príjemná vizuálna stránka, rozhodne musím pochváliť výber prostredia, ktoré celkový dojem trochu navýši a aj ten čiastočný pocit tajomnosti, ktorý sprevádza celý film si ma získal. Takže keby to bolo viac mysteriózne na úkor reality, hodnotil by som lepšie, ale aj takto ma to celkom bavilo, znovu si to už nepozriem, ale na to jedno pozretie je to dobrý film. 65% ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Vlastne to bolo veľmi podobné ako švajčiarsky Marmorera, akurát sa presúvame zo zatopenej dedinky do krásnych Álp. V mestečku sa objaví záhadná neznáma a prináša zo sebou len problémy (a smrť). Poniektorí ju chcú zabiť, iní pomôcť, a nájdu sa aj takí, ktorí si chcú len užiť, na čo možno aj doplatia. Je podľa mňa škoda, že taký zaujímavý námet bol tak nezaujímavo spracovaný, aj keď nakrútené to bolo pekne, tá stopáž to zase pochovala. Dosť som sa nudil, najmä v prvej polovici to bolo fakticky o ničom. Aspoň v tej druhej som sa dočkal nejakých zaujímavých zvratov, ale v závere sa tam motali viaceré časové pásma a napokon som ostal domotaný aj ja. Dá sa to síce bez väčších problémov pozerať - už len vďaka príbehu, peknému horskému prostrediu a pár mŕtvolám, ale žeby som to nejako odporúčal, to povedať nemôžem. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Kdyby se za mnou táhla jak smrad naprosto šukézní černovláska, co by se mi chtěla dostat do kalhotek a jako bonus by věčně držela hubu a reagovala agresivně na všechno a všechny okolo, byla bych štěstím bez sebe, zamkla bych se s ní doma a od rána do noci skotačila. Místní polda neni tak chytrej jako já a tak místo, aby panenku prznil tak chce pořád něco vyšetřovat a veškeré jasně dané nabídky k mrdu odmítá. To naopak vypečená dvojice v horách, s jedním retardem navíc jako bonus, ví zcela přesně co má dělat a tak si naše panenka zašoustá víc než jí je nakonec libo. No a jelikož je drobátko mstivá a kam čert nemůže, tam nastrčí kun...ženu, tak se jí celkem obstojně daří poštvat lidi proti sobě, bafnout tolik, až by z toho jedna potratila nebo se nadšeně vrhne do umění taxidermie. Nejlepší na tom je její bezelstnej pohled, jasně říkající, že na vycpávání lidí slámou není nic špatnýho a s úsměvem Vám k tomu nabídne kafe, co se naučila vařit. No nežrali by jste jí? Já jo, já chci pozvat na kafe a budu mrtvoly vycpávat klidně s ní, však je to celkem zábava na dlouhý večery, kdy zrovna blbne wifi. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

SENNENTUNTSCHI pokládá na lopatky všechny mysteriózní thrillery Hollywoodu. Švýcarsko se ukázalo jako země, která má na to dělat dobré, konkurence schopné filmy. Nesouhlasím tedy s komentářem uživatele J*A*S*M. Film má tu potřebnou atmosféru pro daný žánr, děj se odehrává v několika časových liniích. Film vás nechává váhat mezi skutečností a jakousi alpskou bájí o ženě, kterou lze vytvořit pro vlastní potěchu, která se ale poté svým stvořitelům mstí. I když vnitřně věříte, že jde o skutečnou ženu z masa a kostí, tak vám příběh servíruje detaily, které vám to vyvrací a podporují mysteriózní verzi příběhu. Konec je pak celkem slušným překvapením a všechny jednotlivé události do sebe začínají zapadat. Roxane Mesquida je nejen velmi krásná žena, navíc svou roli (psychopatky nebo bájné mužské služebnice) zahrála perfektně. Její tvář měla ten správný temný výraz, který se chvílemi měnil ve vyzývavý a sexu chtivý, stejně tak nevinný a neznalý. A právě její výkon byl základním kamenem filmu. Stejně jako příběh samotný, tak tvář samotné neznámé ženy vám celou dobu nedává vysvětlení, nechá vás váhat a hádat až do samého konce. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama