Reklama

Reklama

Josh Kovacs je manažerem jednoho z nejluxusnějších hotelů v New Yorku. Nejvyšší patro má pronajaté burzovní magnát Arthur Shaw. Když ho zatkne FBI za podvod, považuje to Josh nejprve za omyl. Pak se ale zjistí, že Shaw zdefraudoval nejen obrovské částky, ale i peníze hotelových zaměstnanců, kteří je vložili do penzijního fondu. Cítí obrovskou vinu, protože on sám Shawa o jeho spravování požádal. Vrátný Lester, který se jako ostatní ocitl na mizině, se pokusí o sebevraždu. Teprve tehdy Josh prozře a v záchvatu vzteku roztříská červené Ferrari, které Shaw vystavuje ve svém bytě. Spolu se dvěma dalšími kolegy je okamžitě propuštěn. Poté se rozhodne vzít odplatu do vlastních rukou. Od agentky FBI se dozví, že v Shawově bytě je ukrytý trezor s 20 miliony dolarů. Josh k připravované loupeži přibere bývalého burzovního makléře, který kdysi v hotelu bydlel, a dávného spolužáka - profesionálního zloděje. Trezor je ale prázdný. Ve chvíli čirého zoufalství si Josh uvědomí, že poničené Ferrari je ze zlata. Teď už jen zbývá vymyslet, jak dostat nepozorovaně Ferrari z nejvyššího patra mrakodrapu. (TV Nova)

(více)

Videa (45)

Trailer 2

Recenze (381)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Miestami hrozne stupídne (hlavne vo finálnej tretine), ale zároveň aj dosť zábavné (hlavne vo finálnej tretine). Rozhodne nevyužitá šanca - pri premakanejšom scenári z toho mohla byť výborná heistovka. Napriek tomu sympatická jednohubka. Oceňujem hlavne, že tvorcovia netlačia na komediálnu pílu, Stiller nehrá svojho tradičného trapného debila a Murphy nedostane dosť priestoru, aby jeho fasttalk začal byť otravný. Celé to má slušné tempo a občas sa urodí aj výborná scéna. "Steve McQueen is my little bitch now." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kovaksova skoro jedenáctka amatérů proti defraudantovi s tváří vetchého Hawkeyeho Pierce. Kofein proti Ratnerovi. Power Heist. Bralo mi to sílu, že bych v rukou neudržel ani zlatý disk od Ferrari.. U komedie až zarážející nepřítomnost humoru, mizerná práce s herci (především u vážnějších scén) a díky slabému scénáři a kruté předvídatelnosti jen opravdu stopové množství napětí. Osobně by mě zajímalo, komu z producentské obce Brett pronajal své mezihýžďové prostory, že dostává opakovaně(!) šanci prokázat svůj talent k vytvoření díla, co je sice vizuálně vyleštěné, ale má účinky Rohypnolu.. Velká škoda, že Gabourey Sidibe nedotáhla své dvojsmyslné sexuální narážky až do konce - z Eddieho by totiž vytekla jen zelená voda.. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Tentokrát to Ratnerovi tak úplne nevyšlo a to ma viaceré jeho filmy dokázali osloviť. Ťažko však zvaľovať vinu len na neho, s takým scenárom by to mal ťažké hocikto. Relatívne sympatická zostava nestačí, kde nie sú hlášky, zmysluplný dej či lúpež, ktorá by prevedením skutočne stála za to, tam sa len ťažko zrodí kvalitný žánrový film. Nevadí mi pritom, že Tower Heist osciluje medzi komédiou a vážnejším filmom ale to, že ani v jednom z toho poriadne nefunguje. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

No tak nevím, co má tento film znamenat. V prvé řadě jsem doufal a dokonce si myslel, že by to mohlo být zábavné a stylové ve stopách Dannyho parťáků. Ale už tak v polovině a hlavně ke konci jsem hodně rychle vystřízlivěl. A přitom nápad a hlavně hvězdné obsazení nasvědčovali, že to bude koukatelné. Ale setsakramentsky jsem se mýlil. Za celou dobu jsem se snad jednou zasmál, což je na stillerovskou komedii hanebné. Poslední třetina byla naprostá sračka se scénami, které by do filmu nedal snad asi nejhorší režisér. Auto na výtahu a pak v bazenu? WTF. A ještě jednou WTF. Naprostá nelogičnost, která musí mlátit do oči i úplnýmu debilovi. Když už ne samotný děj, tak alespoň Eddie Murphy a Téa Leoni rozzářili trochu tmu před očima. Na ty se skutečně dívat dalo. Tím ale pozitiva končí. Bohužel. Místní hodnocení naprosto odpovídá realitě. 45%. ()

VojinRyan 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že to bude lepšia komédia. Najviac ma prekvapil asi výkon Eddieho Murphyo. Po dlhej dobe mal aspoň nejakú lepšiu postavu, aj keď vám počase lezie na nervy.. Ale ako celok my to vôbec neprišlo ako komédia. Ratner je známy tým, že komédie vie točiť ale tento počin mu dva krát nevyšiel. Solidných 35% - 2*. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (16)

  • Produkce najala Jeffa Sitara, osminásobného světového šampiona v otevírání sejfů, aby naučil Gabourney Sidibe pracovat s nástroji. (Dreadd)

Související novinky

Eddie Murphy touží po Oscarech

Eddie Murphy touží po Oscarech

07.09.2011

A dostane je. Protože je bude moderovat. Jistě, je to především součást kampaně před uvedením pestře obsazené krimikomedie Mistrovský plán, kterou natočil Brett Ratner. A Ratner je i jedním z… (více)

Brett Ratner v Spielbergových službách

Brett Ratner v Spielbergových službách

12.05.2011

Posledním filmem, který jsme od něj viděli, byla Křižovatka smrti 3 z roku 2007. Pak měl velké plány se čtvrtým Policajtem v Beverly Hills, ale nic z toho nebylo. Momentálně dokončil krimikomedii… (více)

Reklama

Reklama