Reklama

Reklama

Josh Kovacs je manažerem jednoho z nejluxusnějších hotelů v New Yorku. Nejvyšší patro má pronajaté burzovní magnát Arthur Shaw. Když ho zatkne FBI za podvod, považuje to Josh nejprve za omyl. Pak se ale zjistí, že Shaw zdefraudoval nejen obrovské částky, ale i peníze hotelových zaměstnanců, kteří je vložili do penzijního fondu. Cítí obrovskou vinu, protože on sám Shawa o jeho spravování požádal. Vrátný Lester, který se jako ostatní ocitl na mizině, se pokusí o sebevraždu. Teprve tehdy Josh prozře a v záchvatu vzteku roztříská červené Ferrari, které Shaw vystavuje ve svém bytě. Spolu se dvěma dalšími kolegy je okamžitě propuštěn. Poté se rozhodne vzít odplatu do vlastních rukou. Od agentky FBI se dozví, že v Shawově bytě je ukrytý trezor s 20 miliony dolarů. Josh k připravované loupeži přibere bývalého burzovního makléře, který kdysi v hotelu bydlel, a dávného spolužáka - profesionálního zloděje. Trezor je ale prázdný. Ve chvíli čirého zoufalství si Josh uvědomí, že poničené Ferrari je ze zlata. Teď už jen zbývá vymyslet, jak dostat nepozorovaně Ferrari z nejvyššího patra mrakodrapu. (TV Nova)

(více)

Videa (45)

Trailer 1

Recenze (381)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Tentokrát to Ratnerovi tak úplne nevyšlo a to ma viaceré jeho filmy dokázali osloviť. Ťažko však zvaľovať vinu len na neho, s takým scenárom by to mal ťažké hocikto. Relatívne sympatická zostava nestačí, kde nie sú hlášky, zmysluplný dej či lúpež, ktorá by prevedením skutočne stála za to, tam sa len ťažko zrodí kvalitný žánrový film. Nevadí mi pritom, že Tower Heist osciluje medzi komédiou a vážnejším filmom ale to, že ani v jednom z toho poriadne nefunguje. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nic moc, cekal jsem vic. Film vicemene nefunguje ani jako akcni krimi, ani jako komedie. Sem tam se sice povede nejaka napinavejsi scena, obcas je cemu se zasmat, ale rozhodne to neni vtipny neustale a na to, aby se jednalo o slusnou kriminalku, to je az prilis hloupy. Postavy jsou banda trotlu, celej ten plan ma k nejakymu mistrovstvi hodne daleko a herci v podstate nemaj poradnej prostor. I kdyz je fakt, ze s prichodem Murphyho nekdy v 40ty minute se to lehce zvedne. Film sice vylozene nenudi a dokoukat se to da v pohode, ale jinak to je po vsech strankach prumer. ()

Reklama

decouble 

všechny recenze uživatele

Spíš než jako zlodějská komedie vypadá "Tower Heist" jako utopický sen o pomstě obyčejného člověka na bohatém a proradném makléři jakožto ikoně reprezentující zlo v levicovém vidění světa. Postava Bena Stillera tedy odpovídá moderní verzi Robina Hooda, který zde vede amatérskou sebranku, jež má ovšem stejně jako zálesáčtní zbojínící patřičnou dávku kuráže... Po komediální stránce ale "Tower heist" příliš neoslňuje. Ovšem, opravdu se dalo od rutinéra Ratnera a dvou vyhaslých hlavních hvězd čekat více? ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ben Stiller sbírá partu zoufalců (mezi kterými nechybí ani zapomenutí Murphy a Broderick) aby okradli cynického Alana Aldu. Výborné obsazení, na komedii atraktivní téma, ze kterého se mohla vyklubat alespoň zábavná komedie. To by však Brett Ratner nesměl stát levou nohou a ukázat, že je pouhopouhý rutinér, jehož občasné úspěchy jsou pouhou náhodou. Smutně slabý film. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ze vraj komedia. A kde sa stratili vtipy? Tym nemyslim kvalitne vtipy, ale aspon nejaky naznak o vtip. Proste z tohto hladiska tu nic nie je. Celu dobu sa zapletka snazi tvarit seriozne, ale nie natolko, aby sa to dalo oznacit za dramu. Je to len vlazne monotonne nic bez spadu alebo akychkolvek emocii. Az v poslednej tretine, kedy sledujeme samotnu lupez, tak to zacne byt aspon trochu napinave. Sice su vam postavy stale uplne ukradnute, ale aspon ste zvedavi ako ta lupez dopadne. Len vdaka tejto casti si film u mna horkotazko vybojoval 2*. Celkovo sa jedna o velke sklamanie najmä kvôli Ratnerovi, ktory sice nikdy nebol nejaky vynimocny reziser, ale komedie mu skoro vzdy sli. P.S. Comeback Eddie Murphyho sa stale nekona. Sice nepredvadza nic tak trapne ako v Norbitovi a spol., ale ani nie je nijak zabavny. Je len nudny rovnako ako cely film. 4/10. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (16)

  • Auto, které se tváří jako Ferrari Lusso, je ve skutečnosti podstatně upravené Volvo 1800. Celkově byly pro film vytvořeny dvě. (KucC)
  • Po uvedení filmu se objevily informace, že vlastníkem Ferrari 250 GT Luosso z roku 1963, které ve filmu vypadlo z okna, byl herec Steve McQueen. Později však bylo vše uvedeno na svou míru. Steve McQueen sice skutečně vlastnil automobil Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso, avšak pro tuto značku v poněkud netypické hnědém laku a interiérem v béžové kůži. Kompletně zrestaurovaný vůz byl koncem roku 2007 prodán za více než 47 miliónů korun. (jenik71)

Související novinky

Eddie Murphy touží po Oscarech

Eddie Murphy touží po Oscarech

07.09.2011

A dostane je. Protože je bude moderovat. Jistě, je to především součást kampaně před uvedením pestře obsazené krimikomedie Mistrovský plán, kterou natočil Brett Ratner. A Ratner je i jedním z… (více)

Brett Ratner v Spielbergových službách

Brett Ratner v Spielbergových službách

12.05.2011

Posledním filmem, který jsme od něj viděli, byla Křižovatka smrti 3 z roku 2007. Pak měl velké plány se čtvrtým Policajtem v Beverly Hills, ale nic z toho nebylo. Momentálně dokončil krimikomedii… (více)

Reklama

Reklama