Reklama

Reklama

Zvláštní vydání

(TV film)
všechny plakáty
Česko, 2010, 57 min

Režie:

Andrej Krob
(další profese)

Obsahy(1)

Mimořádnou kapitolou aktivit Originálního Videojournalu, jediného zdejšího audiovizuálníhio samizdatu, bylo pět aktuálních zpravodajských relací, vydaných v průběhu deseti zlomových listopadových dnů roku 1989. Tato 40ti až 50ti minutová zpravodajství den po dni dokumentovala všechny podstatné události, které se během dnů na různých místech Prahy odehrávaly. Příčinou jejich vzniku bylo především to, že tehdejší oficiální média, řízená pokyny KSČ veřejnost o událostech v Praze z počátku vůbec neinformovala. Originální Videojournal tak svým způsobem plnil totalitním režimem paralyzovanou službu veřejnosti. Mohla tak činit díky svému pevnému zakotvení v disidenstském světě a díky důvěře a kontaktům, které z toho vyplývaly.
Uváděný dokument je tedy sledem situací, mluvených vstupů a sestřihy archivů tak, jak to viděl Originální Videojournal, v nezapomenutelných dnech podzimu roku 1989. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1)

otík 

všechny recenze uživatele

Dobrý dokumentík se spoustou autentických záběrů o dění kolem sametové revoluce a disidentských aktivit, jako bylo třeba tajné nahrávání a stříhání pořadů, které se na VHSkách dostávali do zahranice či ke spřízněným duším. ()

Reklama

Reklama