Reklama

Reklama

Go Quiet

všechny plakáty
Hudební
Island / Velká Británie, 2010, 45 min

Obsahy(1)

Dean DeBlois se opět chytil režie, která má co společného s islandskou kapelou Sigur Rós. Jejich zpěvák Jon Þór Birgisson známější jako Jónsi vydal desku Go a díky ní vznikl tento snímek. Jónsi s přáteli pořádají večírek. Avšak ráno se mu nechce uklízet. Místo toho bere do rukou své oblíbené nástroje a zpívá jednu píseň za druhou. (Phorbo)

(více)

Recenze (4)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Další Heima to není, stejně jako Go nejsou další Sigur Rós. Skladby ze své sólovky zde Jónsi zahraje akusticky, ve velmi minimalistických verzích na sólo piano či kytaru. Je zajímavé si to poslechnout, ale těžko si to budu pouštět víckrát než jednou. Kamera zabírá převážně zpívajícího Jónsiho, jen občas se objeví něco jiného jako třeba novoroční ohňostroje nad Reykjavíkem. Žádné krásy Islandu tentokrát nečekejte. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

I přes své kouzlo Jónsi-ho skladeb, postrádá videoklip vizuální krásu divokého Islandu, kterou mohl divák vidět například u Sigur Rós - Heima, která diváka dokázala audiovizuálně pohltit. Přesto příjemná záležitost u které je obrazová prezentace pouze minimalistickou kulisou k hudební nahrávce. Seznam skladeb : 1. Animal Arithmetic 2. Go Do 3. Grow Till Tall 4. Tornado 5. Hengilás 6. Kolnidur 7. Sinking Friendships 8. Boy Lilikoi 9. Around Us ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Akustické verze písní z Jónsiho sólového alba Go, představené tentokrát quiet = TIŠE. Těžko hledat něco křehčího a čistšího. ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Deblois nezklamal... Jsem rád že i Jonsiho Go Quiet režíroval on. Jen škoda nenávaznosti příběhu. Ze začátku to vypadá, že Jonsi odehraje celý solo koncert v bytě ... škoda že potom jenom hraje na nějakých místech... afšak je to srdcovka a deblois ma prostě pro režírování tédle božské hudby dar... ()

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Reklama

Reklama