Reklama

Reklama

Radiohead: Live in Praha

(koncert)
všechny plakáty
Trailer
Hudební / Dokumentární
Česko / Velká Británie, 2010, 123 min

Obsahy(1)

Rok trvalo, než práce na zprostředkování diváckého záznamu koncertu Radiohead v Praze dobraly svého konce. Dvouhodinové vystoupení kultovní britské kapely bylo 23. srpna 2009 na Výstavišti v Holešovicích zaznamenáno na desítky ručních kamer, foťáků a také pár mobilů, měsíce neplacené dřiny pak fanouškům trval střih, následně došlo i na barevné úpravy a v závěru prací i k propojení filmu s audio stopou zaslanou přímo Radiohead. Výsledek? Silně podmanivý, maximálně autentický koncertní snímek, který ve svém celku funguje líp, než by asi většina lidí očekávala. (Muzikus.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu úchvatná podívaná (doteď lituji, že jsem se nenechal přemluvit a nejel, naštěstí jsem si to vynahradil o 7 let později), která nejvíce těží ze soundboard zvuku. Díky tomu se však ztrácí kouzlo živých koncertů - aspekt diváků, ať už to je tleskot nebo zpívání společně s Thomem. Po proběhnuvším turné je Live in Praha v dnešní době spíš přežitek stejně jako jiné bootlegy, kapela vydává pro-shoty se soundboardem, které se nemusí omezovat jen na roztřesený pohled ze země. Proč to tedy vidět? Já se k tomu vracím dohromady jen kvůli třem věcem - fenomenální prodloužené verzi There There, raritní These Are My Twisted Words a téměř AMSP-oidní True Love Waits včetně geniálního záběru při přechodu do EIIRP. ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Ne že bych Radiohead neměl rád, ale toto je čirý amatérismus. Žádné invence, pouze pohledy z davu. Jednoduše tradiční multicam, kterých je YouTube plno. Příště to trochu promyslet, předpřipravit a dát kamery na sloupy, nebo alespoň na teleskopickou tyč / deštník, pohrát si s výběrem optiky... Hvězdy jsou za střih a za Radiohead. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli tohle dokážu zhodnotit objektivě, protože Radiohead je jednou z mých srdečních záležitostí. Navíc je tento záznam zachycenou vzpomínku na koncert, kde jsem měl to štěstí být a k tomu pražský koncert proběhl po vydání alba In Rainbows, které považuji za jedno z nejlepších alb této kapely vedle The Bends, OK Computer a Kid A. Takže asi nemohu nedat méně než plný počet. A to i vzhledem k obdivu k průkopinckým metodám distribuce tohoto záznamu. Tehcnická kvalita sice zaostává za koncertními záznamy jiných velkých kapel, jenomže fakt, že koncert je sestříhaný ze záznamů z mobilů prostě nikdo nezmění. ()

Stanislav_H

všechny recenze uživatele

Každý člověk by se měl posunovat dál v tom, co dělá. Co se hudebního průmyslu týká, jde o zlomek interpretů, kteří takto konají. Tedy dle mého skromného názoru. Radiohead jsem dlouho do té menší "nad"skupiny řadil. Po letech a s odstupem je však potřeba říci, že to už pravdou není. Zastavili se někdy v roce 2003. Hlavní protagonista T. Yorke už roky nudí a navíc je při tom trapný. Jeho, naprosto evidentní, snaha o "alternativu" za každou cenu musí lidi zákonitě omrzet. Prostě: Už je to nuda. Škoda. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Na tento koncert som mal kúpený listok pol roka dopredu, avšak človek mieni a život mení a tri dni pred udalosťou som musel lístok na rýchlo predávať (thx bevo!)... O to viac som vďačný za tento perfektný záznam, ktorý len potvrdzuje fakt, že Radiohead sú úplne niekde inde a hrajú samostatnú hudobnú ligu, neporovnateľnú s ničím...btw, také zimomravky ako pri precítenom podaní Exit Music som už fakt dlho nemal! ()

Zajímavosti (4)

  • Organizátoři zaznamenali po uvedení záznamu na internetu 100 000 stažení za 5 měsíců. (Peebee)
  • Video získalo na MPG awards 2012 cenu Live Production of The Year. (Peebee)
  • Na videu se podílel i Čech Vašek Chalupa. Spolupracoval na skladbách  "Pyramid Song", "These Are My Twisted Words", "Airbag", "The National Anthem", "How To Disappear Completely" a "The Bends". (Peebee)

Reklama

Reklama