Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatelé poklidného amerického městečka u zátoky Chesapeake jsou zvyklí na zdejší vodu, která je samozřejmě důležitá pro chod společnosti. Dva biologičtí výzkumníci z Francie právě v této vodě objeví vysokou úroveň toxicity, a snaží se varovat starostu. Ten ovšem odmítá cokoliv prozradit lidu, jelikož chce zabránit vytvoření paniky a strachu. V důsledku tohoto kroku ale vzniká smrtící epidemie, při které zmutovaný druh parazita začíná napadat stále více a více lidí, u kterých přebírá kontrolu nad jejich myslí. (cardinals)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (92)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ty vole, tady někdo viděl REC, akorát místo toho, aby nechal reportérku pobíhat po baráku, tak tady ji nechá pobíhat po městě a místo zombíku tu máme parazita, co člověka žere zevnitř. To zní pořád lákavě, ale výsledek je na prd. Asi hodinu filmu sledujeme mix záběrů z tuctů různých kamer, nesourodě seřazených a co se nákazy týče, nikdy není nic pořádně vidět, akorát se občas mluví o nějakých streoidy nadopovaných larvách a nějací lidi tam občas natáčí svoje boláky. Jinak to je mix záběrů ze všech možných dnů seřazený úplně nesourodě. Ok, ale vůbec to nemá atmosféru, nepůsobí to hororově, snaha zkombinovat záběry te všech možných kamer, i když s tím souvisely minimálně, je hezká, ale na to je třeba nějaká zručnost, poskládat to tak, aby to nějak vypadalo. Až v posledních 20 minutách je to chronologické, takže už to konečně vypadá jako horor a dokonce uvidíme, jak se jeden parazit prožere z těla ven! Sice rozmazaně, ale co už, aspoň něco. Ve finále to ale stejně neřekne osudy nějakých postav. Jak ta reportéka přežila? Jak přežila Stephanie? Co to dítě? Co se stalo s kameramanem? A co se stalo moderátorovi rádia? To je fuk, koho by to zajímalo, že ano... Nakonec tomu ty 2* dám, ale jinak to za moc nestojí. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu natočil Levinson? To se dal na starý kolena na drogy nebo začal nezřízeně chlastat? Bylo evidentně vidět, že o rozpočtu to nebylo, takže proč? Proč vyrábět rádoby dokumentární záběry, když se to dá natočit normálně? Kdyby šlo o nějakýho začátečnickýho matlu, tak dejme tomu, ale u takovýho režisérskýho esa to prostě nechápu. I jako dokument je to zfušovaný. Děs! ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

"Uděláme to jako v blervič nebo klovrfíld, to teď frčí". Kristovanoho, TOHLE by bylo in někdy tak na přelomu tisíciletí. Tenhle typ horrorů mě bavil před deseti lety, před pěti me štval, teď mě už prostě k smrti nudí. Scénář vypadá, jako by ho někdo napsal během jednoho odpoledne, přeskoky mezi "autentickými" nahrávkami úspěšně destruují jakékoliv pokusy o vybudování napětí, toporní herci a chabé CGI jsou jen vrcholným bobkem na kupce hnoje. Úplně vidím, jak někdo nemohl usnout, někdy ve dvě ráno narazil na kabelovce na dokument o bizarních parazitech a hned ráno pelášil do studia s nápadem na nový trhák. Gratulace, potlesk, zahodit a zapomenout. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Být tohle podle skutečné události, tak jako dokument dobrý a necekl bych. Jenže The Bay se snaží nahodit hororovou atmosféru FF a bohužel marně. V jednu chvíli jsem se radoval, ale o minutu déle jsem zase nevěřícně kroutil hlavou a začal se nudit. V jednu chvíli je divák spokojený, ale v druhou má chuť jít spát. Ze začátku, když jsem nevěděl o co jde a postupně se vše rozvíjelo, byl jsem pozorný a bavil se. Postupně vše ztrácí a už se nic nespraví. Jednoduchý FF, který neurazí, ale také výrazně nepřevýší.. 5/10 = 59% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rozumově můžu ocenit zajímavý koncept a jeho kvalitní, přesvědčivou realizaci ... ale bavit mě kvůli tomu The Bay nezačne. Hororově film kvůli svému reportážnímu charakteru nefunguje - ani se o to nijak nesnaží, je to spíš takové rádoby znepokojivé. Nevím, mně to nic moc nedalo. Radši skutečnej dokument o skutečném problému, nebo normální horor o parazitech. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Tvůrci se nechali inspirovat parazitem Cymothoa exigua. Tento parazitický korýš se dostává do ryb žábrami, samice se přichytí k jazyku, zatímco samec se přichytí k žaberním obloukům. Parazit přeruší krevní cévy v jazyku ryby a způsobí, že jazyk odpadne. Poté se přichytí na zbývající pahýl jazyka a samotný parazit účinně slouží jako nový „jazyk“ ryby. (Homerking)
  • Film se natáčel v Georgetown (Jižní Karolína, USA). (ČSFD)

Reklama

Reklama