Reklama

Reklama

Dar z lásky

(TV film)
  • Česko Dar z lásky: Příběh Daniela Huffmana (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Otec Daniela Huffmana a jeho sestry Kris se bude brzy podruhé ženit a chce, aby po svatbě obě děti bydlely společně s ním, jeho novou ženou i jejími dětmi na farmě. Daniel by však chtěl zpátky k dědečkovi a k babičce, se kterou má zcela výjimečný vztah - je mu nejbližší ze všech lidí na světě. Díky babičce Shirlee, která mu řekne, že se nic nesmí vzdávat předem, se nakonec stává členem školního fotbalového týmu. Brzy ale babičku postihnou zdravotní problémy a zanedlouho musí každý týden třikrát na dialýzu. Bohužel ani tato léčba nepomáhá a nakonec zbývá poslední možnost: transplantace ledvin. Seznam čekatelů je dlouhý a babičce příliš času nezbývá. Teď už Daniel opět žije s ní a s dědečkem a všemožně jí pomáhá. Při jedné návštěvě nemocnice se dozvídá, že transplantace mezi pokrevními příbuznými má mnohem větší šanci na úspěch. Pomalu v něm uzrává rozhodnutí darovat babičce svou ledvinu - a to i navzdory odporu nejen z její, ale i z otcovy strany... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

golfista 

všechny recenze uživatele

Příběh mladého talentovaného hráče fotbalu, který má velmi silné pouto ke své babičce .... Kam až může zajít láska ke druhému - možná až na samou hranici vlastní budoucnosti a vlastní existence ? Příjemný dojemný film. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Znáte princip slepované vázy? Máte krásný kus porcelánu, v tomhle případě představovaní silným životním příběhem jednoho neobyčejného kluka a ten vám spadne na zem. Rozsype se na spoustu kousků, které zde představují nejrůznější, více či méně, emotivní momenty a vy jej pak slepíte zpět do celku. Jenže už to není ten krásný kousek, ale jeho smutná troska. On ten příběh sám o sobě působí hodně silně, zvlášť v kontrastu dnešní sobecké doby, ale v podání tvůrčího kolektivu pod vedením Johna Kortyho hodně ze své síly ztratil. U televizních adaptací jsem býval vždycky mile překvapen hereckými výkony, ale tady, s dosti nepovedeným dabingem, o překvapení mluvit nemůžu. Neznám reálnou postavu Daniela Huffmana, ale jeho představitel Elden Henson má k přesvědčivosti, té lidské opravdovosti, hrozně daleko. Já mám citlivé filmy o životě rád, ale musí z nich být patrný ten cit. Ani trochu nastavovaný emotivní konec a ani chvályhodný text před samotnými titulky už však tenhle „pravdivý příběh“ z televizního průměru nevyzdvihnou. A musím podotknout, že je to velká škoda. Každopádně můžu jen doporučit, abychom se poučili ze života a jeho opravdového významu. [5/10] ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Taký typický televízny film. Na jednu stranu sympaticky spracovaná myšlienka s darovaním obličky, na druhú stranu miestami až zúfala snaha prinútiť diváka vynoriť nejakú tú slzu. Neviem, či by som mal odvahu ako Daniel. Každopádne mám odvahu priznať, že na konci sa mi tisli slzy do očí. ()

Reklama

Reklama