Reklama

Reklama

Dobrodružství zvané Dakar

všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární
Česko, 2009, 26 min

Obsahy(1)

Rallye Dakar je nejslavnějším a nejtěžším motoristickým závodem svého druhu. Po historických úspěších Karla Lopraise se z Dakaru vracejí s medailemi další Češi. Dokumentární film Dobrodružství zvané Dakar vás zavede do zákulisí soutěže a na trať očima posádky soutěžního automobilu týmu Offroadsport mistra ČR a vicemistra Evropy Miroslava Zapletala a navigátora Tomáše Ouředníčka. Dokument je důkazem toho, že i jediný člověk amatér s terénním automobilem a kamerou může na trati dlouhé 9000 km bez odpočinku a spánku odvést práci za mnohačlenný televizní štáb. Stačí, když je stejně velký blázen jako ti, kteří se do pouštního prachu Atacamy vydávají v roli závodníků. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

marv. 

všechny recenze uživatele

Nehodnotil jsem ani tak kvality dokumentu, jako spíš ty úchvatné automobilové soutěže. Kdy se soutěžící vrhají do poští a do jiných nebezpečí. A obdivuji je. A protože mám rád DAKAR. ()

kubyno 

všechny recenze uživatele

Dokument, který je jen "trochu" dokument. Je to půlhodinové ohlédnutí (sestřih) za českou posádkou týmu Offroadsport, zasazené do kontextu celé soutěže, poprvé konané v Jižní Americe. Informační hodnota je zde minimální, zvláště pro fajnšmekry, navíc jediná více rozebraná věc je již zmiňovaná jedna posádka. Ale kohokoliv, kdo tyto úžasné závody má rád, miluje záběry závodních strojů a dokáže se takhle kochat, musí při pozorování jakékoli podobné věci (včetně tohoto dokumentu) hřát u srdce. Doufám jen, že se brzy někdo rozhodne natočit pořádný dokument o Dakaru, protože materiálů je víc než dost. ()

Reklama

Reklama