Reklama

Reklama

Doručovací služba čarodějky Kiki

  • Česko Doručovací služba slečny Kiki (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Malá čarodějka Kiki se spolu se svým mluvícím kocourem Džidžim vydává na zkušenou do světa. V prostředí malebného přímořského městečka je čekají velká i malá dobrodružství. Vynalézavá a odhodlaná Kiki využije svou schopnost létat a založí si doručovací službu, aby se mohla stát opravdovou samostatnou čarodějkou. Jedinečný film z produkce studia Ghibli, které celý svět okouzlilo tituly jako Můj soused Totoro či Cesta do fantazie, uhrane svou magickou atmosférou a hravým ztvárněním radostí i strastí dospívání. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (280)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kiki není žádná Kikina - je to velmi vyspělá a čestná mladá slečna (dobře, čarodějka), která se stává samostatnou. Ale Miyazaki to tentokrát - možná věren předloze - příliš nedotahuje do konce. Dětem to rozhodně vadit nebude, a pokud jste Ghibli-positive (jestli nejste, dejte se léčit;)), v těch nejméně banálních významech slov "krásný" a "dojímavý" svět (asi poválečné Švédsko) Vám ty příběhové nedostatky dostatečně vynahradí. Ale rozhodně to nemůžu označit za takovou pecku jako jiné Miyazakiho filmy. 80% a krom plyšového Totora potřebuju pro tu svoji Kikinu sehnat ještě Jijiho:) ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Tady mi k úplné spokojenosti něco chybělo. To mi však nebránilo ve stálém šťastném úsměvu a radostném pláči (skoro no). Obvyklá fascinace létáním, obvyklé vtipné babičky :-) HUDBA: Joe Hisaishi, Sydney Forest - nebyl to typický Hisaishi, asi díky tomu Forestovi, a to je jedině dobře. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jakmile se Miyazaki vzdálí od vznešených duchů a ochrany přírody, začíná se vzdalovat od plného počtu. Tady má čtvrtou hvězdu jen s ne odřenýma, ale useknutýma ušima. Poměrně zdlouhavý příběh, který zachraňuje pouze atmosféra a setrvačnost, kterou ale nenabírá sám, ale jen vzpomínkami na úplně jiné filmy. 70% A už teď tak vysokého hodnocení lituju. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Lehké šlápnutí mimo mé receptory. Pochopil jsem myslím vše, celé to mile dojemné poselství o konci dětství a dospívání, kdy s námi přestávají mluvit hračky a všechna kouzla pomalu vyprchají, ale právě jen pochopil. Emoce se bohužel nedostavily. To se stává, ale od Miyazakiho jsem asi čekal něco jiného. Inu, příště budu zase opatrnější. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Je to nádherně kýčovité, barevné, roztomilé, pohádkové, typicky Miyazakiovské... perfektní příklad filmu pro celou rodinu! Bohužel se tam ale po celou půldruhou hodinu vůbec nic neděje, a to pro mě bylo velice nepěkné překvapení! U snímků tohoto uznávaného režiséra jsem zvyklý vrnět blahem nad vypilovaným příběhem, napínavými zvraty a výbušními akčními scénami. Netušil jsem, že v případě "Kiki" si všechny zmíněné prvky vezmou dovolenou! Tak, jako vypadalo finále, tak jsem si představoval když ne celý, tak minimálně druhou půlku snímku. Takhle je Kiki´s Delivery Service vyloženě jen o tom, kterak jedna malá čarodějnice s ukecaným kocourem dělají pošťáky - občas se jim sice při doručování zásilek moc nedaří = "akční" scéna (zlaté TNT), ale i tak je to ohromná nuda. Sorry. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

  • Město Koriko bylo inspirované kresbami, které si Hajao Mijazaki načrtl ve švédském Visby už v roce 1971. V té době tam pracoval na nikdy nerealizovaném projektu „Pipi Dlouhá punčocha, nejsilnější dívka na světě“. (p3tris)
  • Postava Kiki byla inspirována dcerou producenta filmu. (mr.filo)
  • Ve filmu bylo použito celkem 462 barev. (Hromino)

Související novinky

Reklama

Reklama