Reklama

Reklama

Rubber

  • Česko Guma (více)
Trailer

Když Robert, neživá pneumatika, objeví své destruktivní telepatické schopnosti, zaměří svou pozornost na jedno pouštní město a zejména ho zaujme záhadná krásná žena, tou je doslova posedlý…  Hororová komedie režiséra Quentina Dupieuxe vypráví příběh obyčejné pneumatiky pohozené v kalifornské poušti, která náhle nevysvětlitelně ožije. Jakási záhadná síla udržuje pneumatiku jménem Robert v pohybu a jak se řítí silnicí, objeví v sobě telepatické síly, díky nimž dokáže zničit cokoliv se mu zachce. Zpočátku se spokojí s lovem drobných pouštních zvířat a vyhazováním různých věcí, ale brzy se jeho pozornost stočí k lidskému druhu a zvláště jej zaujme záhadná krásná žena. Robert se stává chaotickou silou, po níž zůstává široký pás zkázy napříč pouštní krajinou. Rubber je chytrý, zábavný a originální hold kinematografické koncepci "bez příčiny". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (256)

Othello 

všechny recenze uživatele

Propagovat to jako novodobou trendy eighties-like uvědomělou zábavu působí skoro jako Oizův vlastní promyšlený tah, protože jinak je to Buňuel jak kráva, který daleko více předjímá zatím poslední režisérův zářez Realité více než mainstreamovější Wrong Cops. Dupieux mě sice trochu irituje, jak se hned ze začátku zříká odpovědnosti za cokoli a jeho rozpoznatelný vizuální styl (statické, clonou přesvětlené super-ostré digitální záběry, delší než si doba žádá) mi také bere vítr s plachet, nicméně jako existencionálně nihilistická komedie si pořád dělá co chce a přitom je nějakou záhadou koherentní. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh o sjeté gumě s destruktivními sklony určitě stojí za vidění. Zábava začíná hned úvodním proslovem a končí závěrečnejma titulkama. Klidně bych bral pokračování. Smekám před Dupieux(em) za ulítlej nápad a převedení na plátno. Natočit obstojnej film s neživou věcí dá asi fušku. Výhodou je, že hlavní killer natáčel bez nároku na honorář :) Mě tenhle kousek sedl, ale určitě není pro každýho. Slabší 4 hvězdy. ()

Reklama

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Autor ústy postavy říká, že se jedná o poctu "no reason", bezdůvodnostem ve filmech. Ale podle mě si spíš plete "no reason" s "doesn't make sense". Pozitiva, vyjmenovaná Rentonem, převládají v počátku, druhá část je už natahovaná a zabředává do snahy si co nejvíce hrát a ohýbat pravidla. Co mohla být legrace při vymýšlení nebo natáčení, nemusí být i při sledování pro diváka. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Krom využití Dupieuxova smyslu pro detail mě nenapadá žádný důvod, proč natočit "Robert goes to Hollywood", příběh pohozené pneumatiky, která zdánlivě bezcílně putuje nehostinnou krajinou a postupně si na různých materiálech testuje své likvidační schopnosti. Je hlavním hrdinou v jakémsi živém filmu, kde každý má svou roli, dokonce i experimentální diváctvo, a tak se zde proplétá realita s filmovým světem takovým způsobem, že nikdo neví, jestli se ještě hraje nebo pouze žije - což zcela závisí na přítomnosti živých diváků... Nuže, myslím, že jsem vyzradila dost na to, abyste si našli pádný důvod, proč Dupieuxův bezdůvodný počin vynechat, i když, já jsem si například dokázala destruktivní chování oné pneumatiky vcelku rozumně odůvodnit - byla totiž sjetá... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Ke konci filmu ve scéně, kdy se pneumatika převtělí v trojkolku, se zvonek s hadičkou „přesune“ z pravé strany řidítek na levou. (earl hickey)
  • Gaspard Augé ze známé francouzské elektronické skupiny Justice, který se společně s Mr. Oizem (Quentinem Dupieuxem) podílel na soundtracku filmu, si ve filmu zahrál krátkou roli stopaře. (Phantomass)
  • Ve filmu se v roli paliče gum objevil i Perdo Winter, vlastník studia Ed Banger Records, které produkuje mj. i hudbu Mr. Oiza a Justice. (Phantomass)

Reklama

Reklama