Reklama

Reklama

Rubber

  • Česko Guma (více)
Trailer

Když Robert, neživá pneumatika, objeví své destruktivní telepatické schopnosti, zaměří svou pozornost na jedno pouštní město a zejména ho zaujme záhadná krásná žena, tou je doslova posedlý…  Hororová komedie režiséra Quentina Dupieuxe vypráví příběh obyčejné pneumatiky pohozené v kalifornské poušti, která náhle nevysvětlitelně ožije. Jakási záhadná síla udržuje pneumatiku jménem Robert v pohybu a jak se řítí silnicí, objeví v sobě telepatické síly, díky nimž dokáže zničit cokoliv se mu zachce. Zpočátku se spokojí s lovem drobných pouštních zvířat a vyhazováním různých věcí, ale brzy se jeho pozornost stočí k lidskému druhu a zvláště jej zaujme záhadná krásná žena. Robert se stává chaotickou silou, po níž zůstává široký pás zkázy napříč pouštní krajinou. Rubber je chytrý, zábavný a originální hold kinematografické koncepci "bez příčiny". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (257)

Jordan 

všechny recenze uživatele

klady: super nápad, skvelá hudba, krásna herečka, dobrý vizuál, poctivé béčkové efekty, pár podarených fórov citačných aj slovných/dialogových a v neposlednom rade provokačný "no reason" princíp; zápory: ku koncu akási vkrádajúca sa stereotypnosť a mierne nasilu záver; výsledok: výborná sranda, rozhodne príjemná filmová lahôdka; ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Napadlo vás někdy, že k tomu aby se ve filmu ,,něco“ stalo, často neexistuje ŽÁDNÝ DŮVOD? Že všechny skvělé filmy, bez výjimky, obsahují důležitou součást toho bezdůvodna? A víte proč? Protože život sám je naplněn tím bezdůvodnem...... Film (je to film..(?)....) je O TOMTO ŽÁDNÉM DŮVODU! Dívejte se, jak z prachu zvedne se guma. Sledujte první nesmělá pootočení (než získá sílu pneumatiky), pár zavrávorání a pádů. Škoda, že není vidět úsměv na vzorku, když vyjede do světa. Je absurdní (ať už to slovo znamená cokoliv) koukat na tenhle film a ještě větší je recese psát o něm komentář. Možná bych doporučil nechat se v půlce tvůrci otrávit, protože to začne bejt kapku monotónní. Přeci jen jsem čekal, že se zamiluje (sex s ní je přece bezpečnej) a nebude jen voyeřit. Přesto věřím, že se Rubber stane nejlépe hodnoceným filmem nejen CSFD, ALE CELÝHO SVĚTA! A všichni, kteří se mnou nesouhlasí, by si měli dát majzla. Protože ,,VŠECHNO má svůj vývoj“! Takže pozor na .......(neřeknu)..., ale je MNOHEM ZÁKEŘNĚJŠÍ! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nepochopil jsem komentář. 2.) Pochopil jsem komentář. 3.) Nevím co dokáže telekinetika se zajícem. 4.) Jsem majitelem pneu servisu. 5.) UPOZORNĚNÍ: vojáci z povolání se dívat nemusí, protože to není film o nich. PŘÍBĚH mimo hvězdný rozsah HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Malá festivalová událost o neobyčejné pneumatice, která díky telepatickým schopnostem vyvraždí jeden pouštní zapadákov. Námět je sám o sobě absurdní, ale jak je divákovi přímo řečeno v jeho úvodu, ne všechno má svůj důvod. Rubber je hlavně nápaditým experimentem, v němž se divák stává přímým účastníkem následujících událostí. Snímek postrádá scénář, ale bohatě mi to vynahradil gumový hrdina. Pneumatika se jménem Robert je totiž nehorázný sympaťák i přesto, že nemá plešatou hlavu a hubu plnou keců. Jeho počínání se moc neliší od toho našeho: vyspí se, ráno zkoukne v televizi aerobik, vysprchuje se a maže někoho oddělat. Bouchající hlavy se mísí s černým humorem, existenciální drama splývá se sociální satirou, a do toho vyhrává nadupaný soundtrack plný elektro-dance rytmů. Přesně za tohle a vtipný konec navrch si Rubber získal mé sympatie. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Je nejaký dôvod prečo je Spielbergov E.T. hnedý ? Existuje dôvod prečo bol vo filme J.F.K. zabitý prezident ? Nie, nejestvujú žiadne dôvody. Taktiež nie je žiadny dôvod, aby sa v piesku arizonskej púšte prebrala k životu pneumatika a začala zabíjať všetko živé okolo seba. Napriek tomu sa to stane. Najmodernejší z moderných filmových umení síce v sebe skrýva myšlienku, otázkou zostávajú vyjadrovacie prostriedky. Tento film bude buď zatracovaný alebo určitým spôsobom skultovnie. Napriek niektorým nápadom ( úvodné sekvencie, sexisticky bizarné lákanie pneumatiky k figuríne ) je road movie ako šla guma na vandrovku chabým pokusom na celovečerný film. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu se v roli paliče gum objevil i Perdo Winter, vlastník studia Ed Banger Records, které produkuje mj. i hudbu Mr. Oiza a Justice. (Phantomass)
  • Daniel Quinn ve filmu stojí coby divák tváří v tvář pneumatice, která svými telepatickými schopnostmi dokáže vyhodit hlavu oponenta do povětří. Stejnou schopností disponoval i Daniel Quinn ve filmu Scanner: Policajt (1994). (Alfréda)
  • Ke konci filmu ve scéně, kdy se pneumatika převtělí v trojkolku, se zvonek s hadičkou „přesune“ z pravé strany řidítek na levou. (earl hickey)

Reklama

Reklama