Reklama

Reklama

Novinář Benjamin Mee ztratil před šesti měsíci ženu a zůstal sám se dvěma dětmi – starším Dylanem a sedmiletou Rosií. Zejména chlapec nese matčinu smrt velmi těžce. Jsou s ním potíže ve škole, naposledy se dopustil krádeže a navíc namaloval podivnou kresbu useknuté hlavy, ze které stříká krev. Jelikož to není první provinění, ředitel školy ho musí vyloučit. Ve stejné době se Benjamin nepohodne se svým šéfem a také opouští práci. Naštěstí spolu s bratrem Duncanem dostali každý podíl na dědictví po otci. A tak se Benjamin rozhodne najít pro rodinu nový dům a začít znovu... Když jede vyhlížet, kam by se mohli přestěhovat, Rosie spatří fotografii sídla, které ji doslova učaruje. I Benjaminovi se líbí, ukáže se ale, že to není obyčejný dům – na pozemcích vedle je zoologická zahrada. Majitel zkrachoval, zvířata zatím ještě žijí a stará se o ně několik posledních zaměstnanců, brzy je ale bude nutno utratit. Benjamin vidí, s jakým nadšením si Rosie hraje se zvířaty, a rozhodne se dům i zoo koupit. Nadšený ovšem není Duncan, který přichází o kamarády a život na samotě mezi zvířaty mu nic neříká… Benjamin se seznamuje se zootechničkou Kelly a její sestřenicí Lily, která je ještě příliš mladá, aby zde mohla pracovat, tak jen vypomáhá. Lili se očividně líbí Duncan a snaží se ho povzbudit a zlepšit jeho špatnou náladu... Benjamin se s vervou pouští do nutných oprav, a pokud jde o komunikaci se zvířaty, ochotně si nechá poradit od zkušenějších. Peníze sice rychle mizí, ale zdá se, že by vše mohlo být hotové ke dni, kdy se rozhodl zahradu opět otevřít. Jenže nečekaně přijíždí na inspekci nepříjemný a puntičkářský Walter Ferris, který okamžitě najde množství závad, které je třeba a za velké peníze ihned odstranit. Benjamin si téměř zoufá – a do toho ještě uteče starý grizzly Buster… (TV Prima)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (833)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Raz za 50 rokov vznikne nejaký artový film o zvieratkách ako napr. Balthazár, omnoho častejšie zhovadilosti typu Beethoven. Oba typy filmov sú pre úzke, špecifické publikum. Tak je fajn, ak občas vznikne niečo ako Kúpili sme ZOO, ktoré zvládne myslím úplne každý. Cameron Crowe tu evidentne zastupuje asi zaneprázdneného Lasseho Halstroma, od ktorého by tento sfilmovaný scenár vyzeral do bodky rovnako. Je rozhodne iba dobre, ak sa o tomto skutočnom príbehu dozvedelo vďaka filmu také množstvo ľudí a možno mnohým poskytol návod, ako sa vysporiadať so skurveným životom. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dokonalá a odzbrojující rodinná romanťárna a zároveň americký mainstreamový film s možná nejkrásnější hudbou. Jónsi je bůh... Kdyby sis měla vybrat mezi zvířaty nebo lidmi...co by sis vybrala? - Lidi. - Já taky. Já taky... Body navíc pro komedii v duchu o dekádu dřívějšího britského hitu Divoká stvoření...nově definovaný subžánr ,,komedie točící se kolem záchrany zoologické zahrady" :-) ()

Reklama

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Ak je len zlomok toho,čo tu bolo ukázané,pravdou,potom je každý z nás povinný zamyslieť sa nad pojmom ,,skutočný hrdina".Nehanbím sa nazvať tento film hrdinským eposom,ktorý tým najjednoduchším a zároveň najdokonalejším možným spôsobom demonštruje ojedinelú odvahu a odhodlanie radového jedinca,žijúceho v kotli plnom konzumentov a vyznavačov povrchných hodnôt postaviť sa čelom k zdanlivo neriešiteľnej úlohe-zachrániť schátranú zoologickú záhradu a s ňou i množstvo prekrásnych zvieracích tvorov.Memento tohto príbehu ma zasiahlo hlbšie,než čokoľvek za posledné roky,a preto mi na jeho ohodnotenie päť hviezdičiek nestačí. Je to film,ktorý mi pohladil dušu,zmáčal tvár slzami dojatia a ukázal to,čo sa už dlho nikomu nepodarilo-že medzi nami stále jestvujú novodobí hrdinovia,odhodlaní povzniesť svoje ušľachtilé ciele nad osobné blaho a robiť tak náš svet lepším. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z těch filmů, kvůli kterým mám nutkání srazit některým jiným pětihvězdovým filmům hodnocení. Neskutečná dávka pozitivní energie, smutné mezi-téma podáno citově na hraně (dokáže dojmout, ale zároveň dodává naději), všichni herci a jejich postavy až nelidsky sympatičtí a jako bonus naprosto špičkovej soundtrack (jak originální od Jónsího tak doplněný s různýma skvělýma songama). Chci víc takových filmů. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Mnohonásobně lepší, procítěnější a emocionálnější film než tématem podobné a velebené Děti moje. Tam, kde Clooney posílal k dceři psycholožku a na mrtvou matku si za pár týdnů nikdo nevzpomněl, tady Damon se svými dětmi najde společnou řeč a zavzpomíná na ženu v jedné z nejdojemnějších scén posledních let. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (21)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 50 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V době, kdy se příběh ve skutečnosti odehrál, bylo dětem mnohem méně: 4 a 6 let. (movieband)
  • Cameron Crowe a Fox Studios boli pred a počas natáčania opakovane kontaktovaní a upozorňovaní organizáciou PETA na zlé zaobchádzanie so zvieratami pri ich výcviku a o nevhodnosti podporovania ich väznenia. Organizácia opakovane požadovala, aby vo filme neboli použité živé zvieratá, ale vytvorené počítačovo, podľa vzoru Zrodenie planéty opíc (2011). (whack)

Reklama

Reklama