Reklama

Reklama

Novinář Benjamin Mee ztratil před šesti měsíci ženu a zůstal sám se dvěma dětmi – starším Dylanem a sedmiletou Rosií. Zejména chlapec nese matčinu smrt velmi těžce. Jsou s ním potíže ve škole, naposledy se dopustil krádeže a navíc namaloval podivnou kresbu useknuté hlavy, ze které stříká krev. Jelikož to není první provinění, ředitel školy ho musí vyloučit. Ve stejné době se Benjamin nepohodne se svým šéfem a také opouští práci. Naštěstí spolu s bratrem Duncanem dostali každý podíl na dědictví po otci. A tak se Benjamin rozhodne najít pro rodinu nový dům a začít znovu... Když jede vyhlížet, kam by se mohli přestěhovat, Rosie spatří fotografii sídla, které ji doslova učaruje. I Benjaminovi se líbí, ukáže se ale, že to není obyčejný dům – na pozemcích vedle je zoologická zahrada. Majitel zkrachoval, zvířata zatím ještě žijí a stará se o ně několik posledních zaměstnanců, brzy je ale bude nutno utratit. Benjamin vidí, s jakým nadšením si Rosie hraje se zvířaty, a rozhodne se dům i zoo koupit. Nadšený ovšem není Duncan, který přichází o kamarády a život na samotě mezi zvířaty mu nic neříká… Benjamin se seznamuje se zootechničkou Kelly a její sestřenicí Lily, která je ještě příliš mladá, aby zde mohla pracovat, tak jen vypomáhá. Lili se očividně líbí Duncan a snaží se ho povzbudit a zlepšit jeho špatnou náladu... Benjamin se s vervou pouští do nutných oprav, a pokud jde o komunikaci se zvířaty, ochotně si nechá poradit od zkušenějších. Peníze sice rychle mizí, ale zdá se, že by vše mohlo být hotové ke dni, kdy se rozhodl zahradu opět otevřít. Jenže nečekaně přijíždí na inspekci nepříjemný a puntičkářský Walter Ferris, který okamžitě najde množství závad, které je třeba a za velké peníze ihned odstranit. Benjamin si téměř zoufá – a do toho ještě uteče starý grizzly Buster… (TV Prima)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (834)

Hild 

všechny recenze uživatele

Klasický rodinný film se všemi klišé, které k tomu patří. Je tady smrt matky a následná beznaděj otce, který se musí nyní sám starat o dvě děti. Nechybí ani komplikovaný vztah otec - syn a jejich následné postupné sbližování, hledání nových hodnot a nového životního směru. A to vše je zasazeno doprostřed zoo a ano, zvířátka prostě stále zabírají. Myslím, že neexistuje možnost, že by jakákoliv rodina s dětmi odcházela z kina zklamaná. Opravdu pozitivní film, ačkoliv divák ho má samozřejmě prokouknutý od první sekundy a od začátku ví, kam a jak se bude celý film ubírat, ale díky strašně příjemnému obsazení to zde ani nevadí. Musíte být na film správně naladěni a nečekat od něho žádný zázrak. A má oblíbená skladba Hoppipolla na konci rozhodně potěšila. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Cameron vyměkl. Knižní předloha ho sice evidentně zaujala, přesto však téma, které zpracovává, zůstává tuctové a zdaleka se nevyrovná tomu, jak se s ním například popasoval Payne v Descendants, případně Levine v 50/50. Ti se ve filmu o umírání nebáli jít za hranici a dokázali ze svých hereckých svěřenců vytřískat maximum. Taková Scarlett zde působí zcela vyčpěle a kdejaká neznámá herečka by ji snadno dokázala nahradit. Roztomilost Maggie Elizabeth Jones působí strašně nepřirozeně a někdy až otravuje. Dvacet sedm druhů zvířátek je sice fajn, ale i tak si myslím, že Crowe by měl zůstat u toho, čemu nejlíp rozumí (tedy hudbě) a točit hudební filmy a dokumenty. Na průměrný rodinný mainstream je tu řada jiných. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Hezký, milý příběh, který ale nic zásadního nepřináší. Zkrátka rodinný film se vším všudy. Zvířata a děti vždycky pobaví, malá Maggie Elizabeth Jones má aspoň 5 parádních dětských hlášek, Elle Fanning má talent jako její sestra; a kdo by byl řekl, že Scarlett tak věrně sedne role ošetřovatelky, ale nejen jí. Všichni jsou tak milí, zavání to patosem, ale co, kdo by taky očekával akci nebo nějak promakaný děj. Takže v rámci žánru si dovolím přestřelit na 4*. # příběh 7 | hudba 7 | humor 3 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Velmi, VELMI sympatické překvapení, namísto rozjuchané komedie (jakou jsem naivně čekal) moc milý (byť taky lehce naivní) film s výborným Damonem a řadou velmi dobře hrajících ostatních herců a hereček. Dojemné scénky jsou servírovány umírněně a vyváženy odlehčenými místy, závěr je ale silně slzopudný a i já jsem musel utřít oko (něco mi do něj spadlo). Fakt příjemný film. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prečo nie.“ Trvalo mi 6 rokov, kým som sa na Kúpili sme ZOO odhodlal. Z nejakého dôvodu som z neho mal obavy. Nakoniec je z toho jeden z najlepších filmov roka a vynikajúci feel good movie. Síce dlhý, ale, pravdupovediac, tie postavy (ľudské i zvieracie) sú natoľko úžasné, jedinečné a zábavné, že by som možno bez problémov bral aj štvorhodinový režisérsky strih. V širokom spektre sympatických postáv je ťažké vybrať si svoju najobľúbenejšiu, ale u mňa to zrejme bol pošuk Angus Macfadyen. Scenár nie je síce nejako extrémne objavne originálny, ale napriek tomu je dostatočne svieži a iný na to, aby vedel prekvapiť. Je to vtipné, je to dojemné a je to pôvabné („Zabuchla som sa do teba a neviem to nijako pochopiť.“). Má to všetko, vrátane pávov. V neposlednom rade snímka obsahuje strašne veľké množstvo podarených hlášok („Všetci tu hovoria, že si ko*ot, ja teda neviem, čo to znamená, ale neverím tomu.“) a dialógov („Si podozrivo pokojný.“ – „Hmmmm...“ – „Ty si pil?“ – „Celú noc.“). A má to super myšlienku, ktorá sa dá použiť v reálnom živote, že aj na najhoršie veci vám stačí v podstate len pár sekúnd odvahy a potom to už ide. Pre mňa najlepší film Camerona Crowea. „Keď máš dobré pohnútky, nič ťa nezastaví.“ ()

Galerie (100)

Zajímavosti (21)

  • Severoamerické tržby byly 75,6 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 120,1 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama