Reklama

Reklama

Dokonalí predátoři

(TV film)
  • Česko Dokonalý dravec (více)
Velká Británie, 2010, 55 min

Režie:

Mark Brownlow

Hudba:

Ben Salisbury

Obsahy(1)

Toto je příběh o čtyřech výjimečných predátorech. O sokolu stěhovavém, krokodýlu nilském, gepardu štíhlém a žraloku bílém. Díky moderní počítačové grafice a jedinečným záběrům zblízka odhalíme tajemství jejich těl, která z nich činí dokonalé lovce. Podíváme se, jak žijí, a vydáme se s nimi na lov kořisti. Který z nich je nejúspěšnější? Například sokol stěhovavý má nejostřejší zrak ze všech čtyř predátorů. Jeho sítnice je vybavena dvěma vrstvami zrakových receptorů. Sítnice člověka pouze jednou. Díky tomu je schopen zaměřit svůj cíl s velkou přesností. Nic netušící kořist dokáže zpozorovat i na vzdálenost tří kilometrů. A lov může začít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Doslova hypnotické. V první části "The Hunt" jsem již od brzkých záběrů začala pociťovat neskonalý údiv, nepochopení, mrazení po těle a dojetí. Toto mé dojetí s každým dalším záběrem všech čtyř predátorů nabývalo na intenzitě a zcela vyvrcholilo při zpomalených záběrech na útočícího geparda. Chtělo se mi plakat a upustila jsem i slzičku. Neskutečné. Mistrovské a geniální spojení zcela jedinečných, ohromujících a zpomalených záběrů s moderní počítačovou grafikou. Téměř jakoby pozastavený záběr na žraloka vyskakujícího několik metrů nad hladinu a zakousávajícího se do kořisti, sokol vrhající se střemhlav dolů rychlostí 300 (!!!) km/h, krokodýl ukrytý pod hladinou, útočící na svou oběť a pohled do jeho žaludku, kterak ji tráví a gepard, zatínající v sotva postřehnutelném okamžiku dráp do své kořisti, který ji ochromí. Naštvaly mě ale ty hyeny, proto, jak se ke gepardí dámě zachovaly. Jak sprosté, drzé a podlé:) Zachovaly se zkrátka jako dokonalé "hyeny.":) ()

Reklama

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Na pohled do žalůdku krokodýla nilského, jak tráví žaludečními kyselinami zhltnuté kusy buvola, na to fakt nikdy nezapomenu. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Kvalitné zábery sprostredkúvajú divákom pohľad na svet najväčších predátorov (mimo človeka) súše, vody a oblohy vo svojom živle, pri love na korisť. Zábery, ku ktorým by sa vo voľnej prírode okrem pár dokumentaristov či biológov dostal len málokto, si tak môžete užiť z bezprostrednej blízkosti v bezpečí obývačky. Pre mňa bol najfascinujúcejší pohľad na samicu žraloka útočiacu z hĺbky oceánu na mladé lachtany a prácu svalov pri akcii najrýchlejšieho bežca spomedzi všetkých cicavcov, geparda. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama