Reklama

Reklama

Miminka za mřížemi

(TV film)
USA, 2010, 2x44 min

Obsahy(1)

Ve Spojených státech mají jednu velmi zvláštní věznici. Poblíž Indianapolisu, v ženském zařízení s maximální ostrahou, je slyšet dětský pláč. Pár vyvolených vězenkyň, u nichž je předpoklad k polepšení, může mít u sebe své novorozené děti. Zařazení do speciálního programu však předchází zdlouhavé procedury. Těhotných trestankyň, které by si přály nechat si po porodu miminko u sebe, je mnohem víc, než dovoluje kapacita zařízení. V době natáčení bylo ve výkonu trestu čtyřicet těhotných žen, zatímco míst v programu je pouze deset. My se v průběhu dvoudílného dokumentu seznámíme se sedmi příběhy sedmi žen, které se rozhodly konečně žít Normálně - i když učit se tomu budou v poněkud netypickém prostředí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

pOne 

všechny recenze uživatele

Dokument jako takový zajímavý. Ale ničí mě, když si tvůrci myslí, že divák je blbec, kterému je třeba některé věci opakovat 10x. Neomlouvá ani fakt, že se to zřejmě děje kvůli reklamním blokům, se kterými se počítá. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Miminka za mřížemi bodují díky atraktivnímu tématu, protože jak už jsem napsal několikrát, americké dokumenty obvykle nejsou zajímavé jako analytické studie, spíš se snaží prodávat lidské příběhy. No a těhotné ženy za mřížemi a novorozeňata v prostředí věznice, to je emočně vděčná záležitost. Jinak neexistuje důvod, aby se podobný námět nedal zpracovat v podobě jednodílného hodinového snímku, ale proč neukázat víc žen v téže situaci, když se to dá prodat dvakrát. Celkový dojem: 55 %. ()

Reklama

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo 11let, poprvé jsem otěhotněla a měla jsem dvojčata.Když mi bylo 17let, měla jsem další dvojčata, vypráví v dokumentu jedna z vězeňkyn, která ve vězení porodila své šesté dítě a já si v duchu říkala, hmm tak to je síla. Mít své dítě hned po porodu u sebe po dobu výkonu trestu je jak pro matku,tak pro její dítě určitě dobré. Jaká bude jejich další společná budoucnost až se vrátí domů, záleží na každé z nich. Upřímně mě to přišlo tak trochu záměrně "pěkně" zabalené,aby se zahrálo na city diváka. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama