Reklama

Reklama

Město života

  • Spojené arabské emiráty City of Life (více)
všechny plakáty

VOD (1)

Privilegovaný mladý arab, indický taxikář zbavený iluzí a bývalá rumunská baletka… všichni tři žijí v Dubaji, ve městě, kde je si můžete splnit své sny, kde jsou tisíce možností vzestupu a nic není nemožné.
Mladý Arab má problémy se svou kulturní identitou a se svým méně šťastným, ulice znalým přítelem. Indický taxikář zbavený iluzí se nápadně podobá slavné bollywoodské hvězdě. A bývalá rumunská baletka, která nyní pracuje jako letuška, zoufale hledé lásku a společnost…Všichni tito jednotlivci žijí v Dubaji. A jejich osudy se protnou, ať v dobrém či ve zlém, v tomto městě, kde si můžete splnit své sny, kde jsou tisíce možností vzestupu a nic není nemožné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Ant 

všechny recenze uživatele

Průměr. Naivní dialogy, nudní herci. Co jedině stálo za to, byl příběh taxikáře, který usiluje o hereckou kariéru. Od tak pestrého a exotického města, jakým je Dubaj, jsem čekala poutavější podívanou. 2,5* ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vhodné ke zhlédnutí před cestou do Dubaje. 1) 28letý Ali F. Mostafa (režie, námět, podíl na scénáři) ukazuje Dubaj jako příjemnou a pohlednou autentickou kulisu v povídkovém filmu, jehož děj se ovšem může odehrávat kdekoli na světě. Něco málo arabské atmosféry filmu dodává autenticitu, bohužel však nikoli výraznější umělecké rysy. Na druhé straně jsou příběhy protagonistů s jistými výhradami i uvěřitelné, i když nevím, proč si museli scénáristé vypomáhat ve stylu deus ex machina, když stačilo příběhy logicky propojit. 2) Každopádně můj první film z SAE mě nezklamal, i když ani příliš nenadchl. ()

baruss 

všechny recenze uživatele

Efektný film hollywoodskych rozmerov s komerčným strihom a zrejme aj s hollywoodskym budgetom. Na prvý pohľad trošku prázdny. Prechádzka mestom Dubai, sleduje osudy rôznych ľudí. ()

Myshkin 

všechny recenze uživatele

Dubaj... Lesk a bída kurtizán... Jak po obsahové, tak po formální stránce. Zvraty těžce vykonstruované, některé postavy nepříliš uvěřitelné a dost schematické. Šedivý průměr. Dívat se na všechnu tu lidskou špínu celé dvě hodiny je docela ubíjející. Herci ale nebyli špatní, za scénář nemohli. Na obhajobu tvůrců ale musím dodat, že nápad natočit film o nicotnosti marnivého života, o moci a prachách, které ovládají svět a kazí lidské životy, zrovna v Dubaji není špatný a dává smysl. Město, které tak nějak koncentruje a staví do kontrastu všechen lesk a bídu světa, do takového filmu přesně sedí. Taková nebývalá sebekritika (i když pořád s velkými rezervami), si zaslouží ocenit. ()

Reklama

Reklama