Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inari (Pamela Tola) dá jedného rána svojmu priateľovi 50 eur, aby jej kúpil digibox. Janne (Jussi Vatanen) však časť peňazí minie a digibox domov neprinesie. Preto dostane podmienku, buď jej ho prinesie do ďalšieho rána, alebo rozchod. A tak na ceste do Rovaniemi musí čeliť mnohým prekážkam, len aby zachránil svoj vzťah. Spoločnosť mu robia dvaja kamaráti - Kappu (Jasper Pääkkönen) a Tapio (Timo Lavikainen), ale stretne sa aj s Inariným expriateľom a Rusmi, ktorí zrazili soba. (ČSFD)

(více)

Recenze (30)

Endavour 

všechny recenze uživatele

SUOMI PERKELE!!! Tak zase jednou výlet do Skandinávie, a nutno podotknout, že velice vydařený. Finská rallye městem Rovaniemi v hledání prokletého digiboxu měla neskutečný říz. Vtipné scénky, svižné tempo filmu a poutavý plot mě donutil dát tomuto snímku čtyři hvězdičky. „Po Kraftidiotech, Nesbovkách“ a právě tímto snímkem, hledám marně jediný špatný skandinávský počin. Uděluji 89,4% ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Povedená finská komedie z Laponska (úplně správný překlad Napapiirin sankarit je jinak Hrdinové polárního kruhu - alespoň trochu si z té finštiny pomatuji :-), které jsem měl tu čest možnost v zimě navštívit a je to opravdu nádhera. I ty mraky klesající až k -40, které jsem zažil člověka neotráví, když se tam pohybuje a polární záře mu svítí nad hlavou. Režisér Karukoski se už u mne vyznamenal filmem Tummien Perhosten Koti a tohle je sice úplně jiný žánr, ale i tak sympatický počin. ()

Reklama

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Drsnější severský humor, příjemně přímočará zápletka a plná nálož originálně uchopených finských reálií činí z této road movie velmi příjemný až hřejivý zážitek, i když ledový mráz z řady drsnějších scén má tendenci přecházet i na diváka - proto si vemte ke sledování raději teplou prošívanou deku či lahev finské vodky! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Skutečně tak půl na půl a nebo jsem nebyla na stejné vlně humoru jako někteří jiní uživatelé. Byly tam situace, které bych s přehledem vystřihla, konkrétně s tím sobem i bazénem plných žen, které ani omylem nevypadaly na to, že vůbec někdy zavadily o ragby. Zkrátka chvílemi celkem bezva zimní road movie, která se střídala s momenty na zabití. Janne, nevím, jestli jsi přece jen neměl v tom bazénu zůstat. Myslím, že by to pro tebe bylo lepší, než se honit za digiboxem a hodně nejistou budoucností. Doufám, že o tom ještě s chladnou hlavou pouvažuješ. Jinak sněhu si užijete na pár let dopředu, to byla nádhera i když miluji léto daleko víc. Je to něco mezi trojkou a čtyřkou. ()

dragoliz 

všechny recenze uživatele

Škoda. Laponská odysea bola až na pár dobrých scén poriadne suchá, čo ma poriadne sklamalo. Je to len nezaujímavý ohraný námet s minimálnou porciou humoru alebo drámy bez akejkoľvek citovej naviazanosti na postavy pri jeho sledovaní. Tie boli napísané veľmi plytko, nudne zahrané s absenciou čohokoľvek, čo by ich nejak vyzdvihlo. Navyše, s koncom som nebol vôbec spokojný... a nie tak, že by som bol spokojný s tým, ako som nespokojný, keď film skončí nešťastne... bol som nespokojne nespokojný s tým akože "koncom", ktorý mi pripadal len ako trápna zlátanina všetkého možného, len nie zmysluplného. Ale napriek tomu si myslím, že ako večerná odreagovačka môže poslúžiť dobre. Okrem fajnovej kamery a krásnych záberov fínskej prírody však ale ozaj nie je od Napapiirin sankarit príliš čo čakať. 50% ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama