Reklama

Reklama

Evidence

všechny plakáty
Trailer

Štyria najlepší priatelia vyrazia na výlet spojený s kempovaním. Ryan túto cestu chystá už dlhšie, pretoťe chce nakrútiť dokument o kamarátovi Brettovi.Pri prechádzke lesom si táborníci čoskoro uvedomia, že tu nie sú sami. Ich cestu skríži tajomná postava, ktorá ich začne loviť. (Slavigrom)

Videa (1)

Trailer

Recenze (233)

tron 

všechny recenze uživatele

Zázrak to nie je, ale napokon sa koná celkom fajn Prekvapenie. Prvá polka je tradičné found footage so všetkým, čo k tomu patrí. Nelogické konanie postáv, nič poriadne nevidíme, iba počujeme. Čo-to zachraňuje celkom fajn lesná výprava a zopár strašidelných momentov, ale inak je to "klasika". Potom sa ale snímka preklopí do svojej druhej polovičke a nastáva prekvapivý obrat k lepšiemu, to po prvé a po druhé sa v podstate mení nielen štýl, ale i žáner. nebudem spoilerovať, ale druhá polovica je sto krát lepšia, ako celý Doom (keď uvidíte, pochopíte). ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Za začátku skromně vypadající variace na Záhadu Blairwitch řízlá Cloverfieldem,která má i přes pomalý ( tradičně ) rozjezd hodně dobrou atmosféru a díky imbecilitě hlavního hrdiny i nevyčerpatelnou dějovou linku co se dialogů týče,která se v poslední půl hodině zvrtne v abnormálně dokonalý masakr a mix snad osmi žánrů.Zběsilost finiše nepamatuju u žádného jiného filmu a co záběr to téměř dokonalá filmařsko/fanouškovská práce v tomto žánru.Díky zajímavému mixu se dá mluvit i o jisté ,,originalitě´´. Čuměl sem na to sám ve dvě ráno a první půlku jsem si užívál ten strach z neznáma a parádní lekačky,ke konci jsem žasnul nad pointou a užíval si čistokrevný masakr.Evidence je obrovské překvapení v danném žánru a je to určitě jeden z nejlepších hororů found footage.Nebýt té stále zhoršující kamery,která díky většímu poškození fungovala hůř a hůř ( mírně to otravuje a konec bych přepnul na statickou kameru,aby si divák užil víc ten masakr ) a mít to lepší casting než partu otravných,rozmazlených měšťáků....u mě by to bylo zaplnej.Škoda že tyhle filmy se často opomíjí,56% je směšné číslo a pevně věřím,že režiséra Askinse si někdo všimne,protože takový pan režisér Josh Trank,co natočil podělanou Kroniku není ani z půlky tak zapáleným talentem.Pro mě 85%. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Trailer i samotný začátek filmu (dejme tomu dvacet minut) napovídají, že budeme mít tu čest s klasickým poloamatérským found footage hororem, který bude většinu stopáže nudit, v závěreřných pěti minutách dvakrát ukáže příšeru a skončí. Tedy něco, co by s dostatečným odhodláním byl schopný natočit kdokoli. No jenže to naštěstí vůbec není pravda. V druhé polovině totiž Evidence nabere úplně šílený obrátky, běhá se z lokace do lokace, monstra vyskakují takřka odevšad a celé je to velmi atmosférické, lekavé, až šokantní. Tam, kde by dejme tomu takový Atrocious (něco podobně nudného a nezajímavého jsem od filmu čekal) skončil, pokračuje Evidence ještě dobrou půlhodinku, a to fakt v hodně vysokém tempu. Filmu bych mohl vyčítat spoustu věcí (od chování postav, přes ne úplně uvěřitelně civilní herecké výkony, až po to, že ona závěrečná půlhodinka je v podstatě jenom zmatený pobíhání po neuvěřitelným množství lokací, které by člověk v "divočině" nečekal), ale čert to vem, Evidence mě prostě zaskočil úplně nepřipravenýho (Kolik takových žánrových překvapení, která by přišla doslova odnikud, v posledním roce bylo? Ani jedno...) a hororově mě zkrátka výtečně uspokojil. Rozhodně příjemný překvapení. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Po dvaceti minutách jsem se začal křižovat a připouštět si, že se budu muset jít vyzpovídat (opět) z marnivosti. Nepůjdu! Stalo se něco málo vídaného - FF v kombinaci s milým překvapením. Že se FFka rozjíždí jak zabrzděnej vlak, to už bývá skoro pravidlem, ale kdyby měly všechny takový nářezový konce, měl bych se jak prase v žitě. Viděno ve dne s doporučením pustit si to v noci, protože věřím, že závěrečná, pomalu půlhodinová noční naháněčka musí být ještě daleko lepší. ;) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Found footage filmy mám vcelku rád, ale jen tehdy, když mě z nich nebolí oči a Evidence není bohužel tím případem. I přestože hlavní postavy používají HD kameru, problém je tentokrát v šílené rozlítanosti obrazu a výsledek je takový, že celou druhou polovinu není prakticky nic vidět. Námět se zpočátku jevil zajímavě, ovšem nakonec z toho vylezla slátanina, u které jsem se ani moc nebál. A to asi dobře nebude. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Herec Ryan McCoy (Ryan) je autorom scenára, Ashley Bracken (Ashley) mala na starosti make-up a spoločne sú aj producentmi tohto filmu. (MaxForValue)
  • Mená všetkých štyroch hlavných postáv sú totožné s krstnými menami hercov. (MaxForValue)
  • Natáčanie prebiehalo v Santa Clarita v Kalifornii. (Laslo)

Reklama

Reklama