Reklama

Reklama

Evidence

všechny plakáty
Trailer

Štyria najlepší priatelia vyrazia na výlet spojený s kempovaním. Ryan túto cestu chystá už dlhšie, pretoťe chce nakrútiť dokument o kamarátovi Brettovi.Pri prechádzke lesom si táborníci čoskoro uvedomia, že tu nie sú sami. Ich cestu skríži tajomná postava, ktorá ich začne loviť. (Slavigrom)

Videa (1)

Trailer

Recenze (233)

honajz 

všechny recenze uživatele

SPOILER - Found footage prequel k Resident Evil. Found footage mi už přijde hodně přežité, a Resident Evil v poslední době taky. Celou první půlku to vypadá na další Blair Witch, pak je chvilku zmatek, ale jak se objeví vojenská základna a mutanti, máme jasno. Zhruba čtvrt hodiny filmu tvoří záběr na ve tmě běžící zadek té tlustější herečky, ozářený světlem kamery. A taky by mě zajímalo, kdo teda ryl ty vtipné věty do kůry stromů a proč? A kde se kurnik v lese, kterým předtím dva dny chodili sem a tam, najednou objeví baráky, vojenská základna a poušť? Nějaký potenciál to v sobě má (třeba kdyby jim dramaturg poradil, aby někdo z té prvotní čtyřky o vojenském komplexu věděl a chtěl točit furt schválně právě proto - to by aspoň mělo nějaký twist nebo pointu), ale celkově je to otravné jako svědci Jehovovi neustále zvonící u vašich dveří. Navíc found footage mají jediný důvod své existence - zakrýt chatrnost zápletky a lacinost svého vzniku. Jo, a takovou kameru, která v dnešní době se seká, přeskakuje a sama vypíná, by měli reklamovat, a ne s ní točit film. Btw, chci baterku ke kameře, která při takovém provozu vydrží tři až čtyři dny bez nabití! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ze začátku docela fajnové, avšak od momentu, kdy tam začnou pobíhat ty zmutovaný opice, jsem byl střídavě zklamaný a nasraný. :-D Sice konec se snaží přijít s něčím zajímavějším než jen mutantní zrůdou, ale nelíbilo se mi to. Na třesoucí se kameru jsem ochoten ještě přistoupit, ale na černou obrazovku nebo ještě hůř neustále zrnící obrazovku, se opravdu rád nedívám. Děj jsem nepochopil, nebál jsem se v podstatě vůbec, protože kdo by se taky bál, když není nic vidět, a když už něco vidět je, tak je to jen k smíchu? Pro mě teda zklamání, viděl jsem už mnohem lepší Found Footage, jak to zde odborně nazýváte. 40% ()

darkrobyk odpad!

všechny recenze uživatele

Megakokotina spáchaná roztřesenou ručkou. Dvě třetiny sledujete užvaněnou nudu čtyř kempujících, která je naprosto bez nápadu. Pak se začne něco dít, což znamená, že i kamera se roztočí, a následuje podivný masakr. Dal bych jednu hvězdu za vytahaná střeva, rozervaná břicha a občasné rudé gejzíry. Jako celek jde však o děsnou hovadinu. Kdyby byl film natočen normální kamerou, snad by měl u mě i pěkné 3*. Nejhorší, kromě obrazu, je, že chybí napětí. Jakmile dojde ke střetu s přerostlými plyšáky, těžko se lze ubránit smíchu. No, už vidím, jak vyděšená děvečka prchá a vše točí - cha, cha. Ta by zahodila kameru do křoví... A vůbec klišé, kdy chlapi zařvou jako první a křehké blbky bojují do poslední chvíle, mne už vážně nebaví. Šílené závěrečné titulky se zřejmě pokoušejí dorazit ty, kdož ještě neodpadli. Uděluji si bobříka za výdrž a druhého za hloupost, že jsem to vůbec dokoukal. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Evidence zobrazuje príbeh 4 priateľov, ktorí vyrábajú amatérsky dokument počas kempovania a postupne si začnú všímať podivné veci, resp. udalosti okolo seba, čo ich privedie až k nečakaným odhaleniam. Film síce nie je ničím originálny, či šokujúci a napr. v úvode, ešte bez prebytočného mihotania a kamerového blikania, mi na moment pripomenul camp slashery ako Friday the 13th, na čo sa onedlho vybral Blair Witch smerom, počas čoho som si v určitých momentoch spomenul na jeho found footage kolegov ako Cloverfield, The Tunnel alebo June 9 a všetko následne vyvrcholilo adrenalínovou koncovkou evokujúcou REC. Obrovským plusom filmu je autentickosť, v ktorej je krásne vybudované hororové mystérium, za aké by sa nemuseli hanbiť ani Akty X. Skvelé hororové finále mi však nečakane pokazilo začlenenie vojenských síl do diania, čo narušilo nielen atmosféru, realistickosť a dovtedy nepriestrelné mystérium, ale už to na mňa dokonca pôsobilo iba ako nejaký amatérsky film od fanúšikov počítačových strieľačiek, ktorý od fiaska zachránilo iba to found footage spracovanie. Napriek tomuto rozčarovaniu v závere som však s Evidence prevažne spokojný, no nebyť akčného finále a trápnych, na oko vysvetľovacích prestrihov v záverečných titulkoch, tak nad hodnotením toľko neváham. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie prebiehalo v Santa Clarita v Kalifornii. (Laslo)
  • Mená všetkých štyroch hlavných postáv sú totožné s krstnými menami hercov. (MaxForValue)
  • Herec Ryan McCoy (Ryan) je autorom scenára, Ashley Bracken (Ashley) mala na starosti make-up a spoločne sú aj producentmi tohto filmu. (MaxForValue)

Reklama

Reklama