Reklama

Reklama

Velryba titánských rozměrů hraje ústřední roli v tomto svižně natočeném akčním hororu, ve kterém se pro nějakou tu mrtvolu skutečně nejde daleko. Děj se odehrává v nedaleké budoucnosti. Doktorka Michelle Hermanová (Renée O'Connor) se připojila k posádce ponorky USS Pequod pod velením kapitána Achaba (Barry Bostwick), který chce za každou cenu ulovit obří velrybu. Čím je posádka blíže k cíli, tím se Achabovo nutkavé šílenství zvyšuje. Konečně se podaří ponorce kytovce objevit. Stane se Moby Dick obětí, nebo se kapitánovy plány zhroutí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

Lateef odpad!

všechny recenze uživatele

Znovu se budu opakovat, ale tohle nenatočil člověk. Kdybyste dali do ruky Křovákům kameru, natočí to přibližně dvěstěkrát lépe. Jako ten konec, kdy ten zmrd vytvořenej pomocí čtvrtky a nůžek, vyskočí na pevninu, jsem myslel, že otevřu okno, chytnu notebook, přimáčknu ho k hrudníku a vyskočím ven. A dabing že dělalo Řitka video?? Blbost! Tohle překládalo to nejčernější Hovno z prdele video!! ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ultra cool jména příšer už asi v Asylumu došly a tak po Megažralokovi, obří chobotnici a Krokosaurovi musel nastoupit Moby Dick. Striktně devastátorsky katastrofický námět ale vystřídala moderní alternace klasiky. Blonďaté tele z Xeny, spolu s armádou a mrzákem Achabem, nahánějí nasranou monstr veRLybu. ~~~ Ze všeho nejlepší mi přijdou interiéry ponorek ála kotelny ve sklepích starých budov - Asylum asi všechny ponorky natáčí ve stejné kotelně. Efekty obecně jsou naprosto blbé a levné, zbytek filmu je JEN špatné béčko, kdy chuť naprostého Asylumáckého průseru chybí. Tohle ales naštěstí zachrání konec s dřevěnou nohou a óbr plejtvákem, drandícím si to po souši. ()

Reklama

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,On to není zvuk. Spíš prázdnota? Díra ve vodě.“ Moby Dick se rozjel nečekaně rychle. Hned v úvodu se na diváka vymrští poměrně hezký digitální kytovec, takže jsem čekal pořádnou akční jízdu. Bohužel, pak si člověk musí protrpět další hodinku a půl, než se zase na konci ukáže v celé kráse. A to bohužel převážně v ponorkách, které jsou nudné a tmavé. Potěšil mě ještě sílený Achab a jeho asi třímetrová gumovo-dřevěná puška. Jinak mě mrzelo, že se bral film vážně, což céčkovým filmům prostě nesluší. ()

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Ľudia od Asylumu vedia ako na mňa. Vedia ako mi navodiť výbuchy smiechu, aj keby som bol tesne pred smrťou. Moby Dick je opäť ďalší z klenotov prerastených potvor, ktoré sú lačné po všetkom čo sa hýbe, lieta či pláva. Asylumáci asi nemajú veľmi v láske námorníctvo, keďže každý ich film ktorý sa točí okolo morských potvor, vyznie ako banda totálnych úbožiakov s IQ detí materskej školy. Aby som však nebol zlý, najdementnejší kapitán predviedol najvačšiu ukážku improvizácie v dejinách kinematografie, pri ktorej McGyver vyznie ako trápny zelenáč. O hercoch či efektoch sa pri týchto filmoch nemý zmysel baviť. No ak sa človek dokáže odosobniť a vypnúť svoju výplň lebky čaká ho nekonečná plejáda absurdných situácií, ktoré natrhnú vašu bránicu. ()

maniak.sused 

všechny recenze uživatele

,,Co je to za zvuk?" - - ,,To není zvuk. Spíš neco jako absence zvuku." - - ,,Jako díra ve vode." - - ,,Ano." Gabrielle zo Xeny sem s výzorom Britney Spears za zenitom zapadla pomerne dobre. Scéna, kde sa na monitore premietajú telá obetí veľryby za príhovoru kapitána v zmysle ,,Aj vy môžete byť takíto vojnoví hrdinovia.", je výborná (ťažko opísať, treba vidieť). Inak však Moby Dick neprichádza s ničím novým, Megaveľrybe chýba charizma niektorých iných asylumáckych monštier a celý dej pôsobí až príliš komorne. Herci hrajú síce dostatočne zle, ale v celom kontexte pôsobí väčšina z nich ako komparzisti a tak tradičné kultové dialógy strácajú na údernosti. Ostal by som na jednej hviezde, druhú pridávam za hore uvedený dialóg. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama