Reklama

Reklama

Z kola ven - Co za tím je?

(festivalový název)
  • Slovensko Z kola von: Čo je za tým? (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu
Slovensko, 2010, 30 min

Režie:

Jaroslav Vojtek

Obsahy(1)

Jožko žije se svou rodinou a se psem Nemem v polorozpadlém domku o jedné místnosti poblíž frekventované silnice kdesi na Slovensku. Jako bývalý narkoman je na odvykací kúře a chodí si pravidelně vyzvedávat své dávky metadonu. Prohledává popelnice a prodává časopis Nota Bene, slovenskou obdobu Nového prostoru. Rodinu živí matka, která nabízí u silnice sexuální služby, otec propadl závislosti hracích automatech. Režisér Jaro Vojtek ukazuje příběh rodiny, která se ocitla na okraji společnosti. Nikdo se navíc nesnaží o změnu, jediný Jožko sebereflexivně vnímá svou životní situaci a snaží z ní uniknout. Je možné dostat se z tohoto kruhu ven a začít jiný, nový život? (Jeden svět)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (3)

Marys 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2011: Pekné vykreslenie príbehu rómskej rodiny žijúcej v Bratislave. Nedrží stranu ani Rómom, ani Slovákom, skrátka opisuje realitu. Možno trošku viac záujmu a kontextu chýba. Je to akoby len taký výrez. ()

Luke7 

všechny recenze uživatele

Jožko je asi jediný kdo má nějaký rozum a docházímu v jaké se ocitl situaci. Otec závislý na hracích automatech a alkoholu dostal rodinu na ulici, protože přišli o byt. Matka nyní živí rodinu prostitucí u silnice a z dálky ji hlídá syn, aby se jí nic nestalo. Nikdo kromě Jožka neusiluje o zlepšení své situace. Naopak ho vlastní rodina okrádá i o to málo co si vydělal prodejem časopisu Nota Bene. Zhlédnuto v rámci festivalu Jeden svět 2011 v Opavě. ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama