Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom je atraktivní mladý muž, který pracuje jako kuchař v restauraci Bondi, ale něco s ním není v pořádku. Nerespektuje pravidla, a ač se s ním něco děje, tak jeho činy se zdají být tolerovány všemi kolem něj. Na oslavě narozenin jeho osmiletého syna však vybuchne a ocitne se v policejní vazbě. Tom propadá do tmy a začínají se objevovat fragmenty jeho příběhu. Všechny ženy v jeho životě se mu snaží pomoci odlišnými způsoby. Burning Man je bezohledný, provokativní a dojemný příběh o otci a synovi, kteří hledají cestu zpět ke štěstí. (Kryšpín)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

hazaba 

všechny recenze uživatele

Zpočátku docela chaotické, ale postupem času se nitky rozplétají. Komedie to rozhodně není, pár vtipů, co se tu objeví občas dře, občas ne. Pár hodně zajímavých záběrů. Film většinou jakoby plyne po povrchu, aby se v některých místech zanořil a šel na až na dřeň. Obrovskou slabinou je Matthew Goode jako Tom, který se většinu filmu tváří pořád stejně. Vzhledem k tomu, že na něm celý stojí, je to hodně špatně. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Taká vyčačkaná blockbusterovská dramatická sračka, ktorá ku koncu už bola viacmenej duchárčinou a s tou akože he he he, chi chi chi vtipnou vložkou v nemocnici, navyše i trápna! Ale kedže sa mi na to pozeralo lepšie, ako na unavený ksicht Wilíka Smitíka, som ochotný dať o jednu hviezdičku viac, nech nežerem! ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Je strašně snadné člověka odsoudit podle několika málo indicií, které nám dotyčný dá. Mnohem těžší je snažit se ho poznat do hloubky a odhlédnout od povrchních symbolů, které dává navenek. S tím prvním Burning Man pracuje zhruba úvodních pět minut, s tím druhým po zbytek filmu, kde do sebe všechno parádně zapadne. 90% ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl kupodivu spíše dobře naladěn, za což může především postupně se skládající mozaika. Jakmile byl výsledný obraz dokončen, následovalo pouze variování již viděného. Přes ne příliš velkou stopáž se film začal nepříjemně vléct, přesto však dokázal vyvolat emoce. K spíše průměrnému hodnocení pak přispívá i kamera, která se až příliš snaží být originální, což skončí spíše otravnou prvoplánovostí. K dobru budiž zdařilá režie. HUDBA: Lisa jede v zaběhlé koleji posledních let, přesto patří Burning man k jejím nejlepším věcem poslední doby. Kvituji obsáhlou skrumáž nástrojů, díky níž hudba nepůsobí orchestrálně. Lisa s hudbou pracuje, plně v souladu s tím, co od soundtracku očekáváme, jako s doplněním děje a podbarvením scén. Jsem rád, že skládá pro film a nesnaží se ho nijak přehlušit, jak poslední dobou bývá zvykem. Dočkáme se mnoha klišé, ale to již spíš souvisí s důvody, proč si někdo Lisu jako skladatelku vybere (za všechny mluví užití zpěvu). ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Romantické drama o posttraumatickém životě chlápka, jehož rakovina připravila o ženu, komedie ani náhodou. Střípkovitost příběhu nijak zvlášť nepomáhá, je to pomalu se vlečící nuda tak jako tak, ke konci už se mi pusa hýbala víc, než kdybych proti ní pustila větrák. Goode začne být ke konci už vyloženě otravnej, jediný, co mě nakonec jakž takž bavilo, byly záběry z kuchyně. Škoda, že Burning man není spíš o chlápkovi, kterej třeba po nějaké nehodě začne bejt doslova vznětlivej, plakáty k tomu vybízejí víc než málo a určitě by to bylo o dost zajímavější pokoukáníčko. 40% ()

Zajímavosti (2)

  • Martin Connor získal dvě nejvyšší ocenění za střih filmu, a to od Film Critics Circle Australia a Australian Screen Editor. (pleva)
  • Lisa Gerrard získala v roce 2011 nejvyšší ocenění za hudbu k filmu od FCCA a také APRA. (pleva)

Reklama

Reklama