Reklama

Reklama

Životopisy: Hugh Laurie

(TV film)
  • USA Biography: Hugh Laurie
všechny plakáty

Obsahy(1)

Když se před lety objevil v roli až příliš hodného pana Littlea v americké sladkobolné komedii o myšákovi Stuartovi, těžko by si někdo dokázal představit, že v docela blízkém budoucnosti budou po herci jménem Hugh Laurie šílet ženy z celého světa. Přitom Laurie měl svou první etapu slávy už za sebou, a to jak na poli hereckém, tak sportovním. Jako pravý Angličan a navíc syn vítěze olympijských her (tatínek ovšem doma o svém úspěchu pomlčel) měl i on před sebou velmi slibnou kariéru (juniorský mistr Anglie aj.), kterou přervala mononukleóza. A tak namísto vesel chopil se herectví. Přidal se ke komediální skupině Footlights a spolu s ní a později s dalším vynikajícím komikem a hercem Stephenem Fryem pronikli do televize. Zahrál si i po boku Rowana Atkinsona v kultovním seriálu Černá zmije. Světová sláva Laurieho přišla ovšem až po čtyřicítce, a to skrze postavu charismatického ničemy a geniálního lékaře dr. House. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Ať je Hugh Laurie sebesympatičtější, tento dokument je snad jeden z nejhorších, co kdy kdo mohl splácat dohromady. Takhle se teď dělají dokumenty o hercích? To bych dovedl taky. Stačilo by pět fotek nalezených někde na netu. Pak dvě nějaké nuly, co umí alespoň číst, takže jim předhodim nějaký bulvární časopis, kde se píše, že si Roman Skamene ožral držku na nějakém banketu. Moulové se o tom vášnivě rozpovídají a ejhle, mám dokument, který vážně podává zpověď z hercova "strašně dramatického" života. Romča ani o ničem vědět nemusí a může chlastat dál. Kdepak, tudy cesta nevede. Odpad na druhou. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Ok, beru, taky mě štvaly ty fotky, které se neustále opakovaly, a o Hughovi jsem se dozvěděl jen pár věcí, které jsem nevěděl (mimochodem, knížka, kterou napsal, u nás vyšla pod názvem "Obchodník se smrtí" a opravdu ji doporučuju, je to vynikající četba) ale ani mi nepřišlo, že se na to dívám přes 40 minut. Kdyby tam byl i nějaký rozhovor s Hughem, určitě by to bylo lepší. Pro lidi, kteří toho tolik neví o tak renesančním člověku, jako je právě Hugh, je to ale ideální. 80 %. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Příšernej dokument o skvělým herci. Z hlediska hodnot je to pořád lepší než naopak, ale to je asi taková útěcha, jako říct škaredý holce, že existujou i škaredí kluci. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Absolutní dokumentární trash poskládaný z výpovědí novinářů, pisálků laciných životopisů a nonamů. Pět fotek omílaných do zblbnutí, povrchní pochlebování, absence vyjádření samotného komika nebo jeho blízkých, téměř žádné ukázky. Ztracených 45 minut života. ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Ako spomínal pulnicek - 46 minút sa dívate na 10 fotiek stále dookola, s pár prestrihmi na nejakých ľudí a asi dvoma ukážkami z jeho starších seriálových začiatkov. Avšak komentár je naozaj zaujímavý, dozviete sa mnoho informácií z Laurieho života a aj to, ako vlastne robil casting na doktora Housea. (79%) ()

pufina 

všechny recenze uživatele

HUGH LAURIE dokáže zahrát nejen urozeného pitomce, ale také romantické postavy a také především známého Dr. House ze stejnojmenného dramatického seriálu. Hugh dokáže sršit vtipem a zároveň mít psí oči, tvářit se vážně, zničeně, vtipně, na cokoliv jen pomyslíte.. Hugh Laurie je muž mnoha talentů - sportovec (box, jízda na motorce, dříve veslování), muzikant (dovede hrát na několik nástrojů a z pouhého poslechu to dokáže zahrát na piáno), herec, komik a také napsal knihu. Nenávidí popularitu, chrání si své soukromí a zároveň se bojí neúspěchu, přitom je neustále se svým výkonem nespokojený. Hugh Laurie je charakter a svou slávu si tvrdě vydřel. Na jedné straně velký všestranný talent a na stránce druhé je to křehký a zranitelný člověk, co trpí depresemi. __ A pro ty z Vás, kterým vadí neustále se opakující se obrázky nebo povídání a bla bla (ty vaše kecy si tu kopírujete jeden od druhýho), zvedněte prdele a běžte si přečíst nějakou jeho knižní biografii a neremcejte! ()

sator 

všechny recenze uživatele

Když se díváte po 116 na stejnou fotku tak byste režiséra prohodili dveřmi.Nic nemají a vařej z vody, mluví tam lidi u kterých není titulek a tudíš víte prd, jestli je to popelář od naproti... ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Dokumentarista, ten tvrdej chleba má, a tady sme se fakticky nadřeli. Nekonečná smyčka deseti fotografií plus dvě tři filmový scény z YTB (každou přehrajem aspoň třikrát, ať to má šťávu), do toho převyprávíme text z wiki, něco málo z časáků a jako bonus progůglíme bulvár (nikdo neni dokonalej, že jo). Pořádně nafouknem psychický problémy, to lidi rádi poslouchaj. Jenom je škoda, že nefetuje, neprohání baby, takhle to bude dost nuda. No, až nám dojde dech, necháme ty dvě mluvící hlavy opakovat to samý až do zblbnutí. Akorát je pech, že jsme nezlanařili žádnýho jeho kámoše, a von sám s náma taky nechtěl nic mít. Jejich problém – když si nevážej poctivý profesionální fachy, tak se pak nemůžou ničemu divit. :P ()

Dejvi21 

všechny recenze uživatele

Asi nejsem ten pravý fajnšmekr přes dokumenty, ale šel jsem do toho s tím, abych se dozvěděl něco o svém nejoblíbenějším herci (tento fakt neměl vliv na můj úsudek). Světe div se, dostal jsem, co jsem chtěl - skutečně jsem se dostal pod kůži Hugh Lauriemu. Taky mi vadily ty stále se opakující fotky, absence videa, které by ukázalo Hugha v akci a opakování stejných informací, kvůli čemuž jsem se lehce ztrácel ve výkladu jeho života, ale účel byl splněn, co víc si přát? Objektivně by to bylo na solidní 4*, ale když vidím, jak je někdo ochoten tomu dát míň, cítím povinnost nastolit rovnováhu síly a dát zase víc. Uděluji tomuto dokumentu 5 hvězd. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak může být forma těhle amerických dokumentů úspěšná, což evidentně musí být, když takhle vypadá již léta každý druhý americký dokument. Hugh Laurie je jeden z mých nejoblíbenějších herců a takhle odfláknutý dokument o své osobě si teda nezasloužil. Proč o Hughu Lauriem nemluví třeba jeho kamarád a kolega Stephen Fry? Jakou má výpovědní a věrohodnou hodnotu to, že o něm mluví především novináři? A proč...? Dalo by se pokračovat, ale radši nebudu... Za to, že je to o Hughovi Lauriem 65%. ()

Reklama

Reklama