Reklama

Reklama

Kde se rodí agrese

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2005, 28 min

Režie:

Jan Soukup

Obsahy(1)

Agresivitu si člověk v sobě nese od narození jako součást genetického vybavení. Pomáhá mu přežít, pomáhá mu dosáhnout řady cílů. Rostoucí agresivita dětí a mladistvých je problematická nejen u nás, ale v daleko širším, dalo by se říci, světovém měřítku. Znepokojuje rodiče, učitele, vzbuzuje obavy řady lidí. Psychologové odkrývají nové souvislosti, které se snaží využít hlavně k prevenci. Násilí nazývají morální nemocí rodiny i společnosti jako celku. V dokumentu Jana Soukupa se k projevům agrese i k jejímu potírání vyjadřuje několik odborníků: Přednosta dětské psychiatrie v Motole doc. Michal Hrdlička má zkušenost s tím, jak se dítě vymezuje vůči svému okolí. Analyzuje, co se ještě dá považovat za "normální". Nad nejmladšími delikventy a jejich rodinným zázemím se zamýšlí doc. Čírtková z Policejní akademie. O prostředí, z něhož delikventi vycházejí, vypovídá i pplk. PhDr. Alena Plšková z Policejního presidia. Spolu s dr. Michalem Kolářem v něm mnohdy vidí původ šikany mladistvých i dětí. O své praxi, v souvislosti s dětskou kriminalitou, hovoří policejní rada pplk. Lubomír Fiala, s výsledky svého výzkumu nás seznamuje doc. Blatný z Psychologického ústavu AV ČR. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nechápal, jak dokážou být děti tak surové... A právě to mi z části objasnil tento dokument... Vysvětleno je to pro mne vcelku dostatečně, i když si myslím že by nebylo na škodu se tomuto tématu věnovat více než jen v 28min dokumentu... Tak i tak se mi dokument líbil dost a myslím, že toto je jeden z dokumentů, který by měli vidět nejen děti, ale hlavně všichni rodiče... Ke shlédnutí na: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10078274892-kde-se-rodi-agrese/ ()

otík 

všechny recenze uživatele

Důležitý dokument zvlášť v dnešní agresivní době o agresi, kterou každý v nás má, jen je otázka, nakolik se projeví. Začíná se tím, kde se v nás agrese bere, pokračuje se týráním dětí, skupinovým násilím. Velký důraz se klade na šikanu - co to je, jak se projevuje, kdo je objetí či agresorem, co s ní dělat. Vřele doporučuji do občanské výchovy na našich základkách. Několik autentických záběrů je prokládáno hranými scénkami. Otázka sama pro sebe je vliv mediálního násilí na naši psychiku. Poučný dokument. ()

Reklama

Reklama