Reklama

Reklama

Doug Glatt (Sean William Scott) vyrůstá v lékařské rodině, ale díky svým odlišným zájmům si připadá jako cizinec. Jednoho dne navštíví se svým přítelem Ryanem (Jay Baruchel) zápas nižší hokejové ligy. Během zápasu se Ryan vysmívá hostujícímu týmu a vyprovokuje šarvátku. Do ní se zapojí i Doug, který druhý den dostane nabídku práce v hokejovém týmu jako ochránce ostatních hráčů. Hlavní hrdina nabídku přijme a ujme se tak ochrany svých spoluhráčů. (Mr.Hudson)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (541)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ano, bitky jsou rozhodně přehnané, z obličejů teče krev a na led padaj zuby. Je to ovšem natočeno tak chytlavou formou, že jsem se prostě bavil. Jakmile se sleze z ledu, tak už je to horší, ale nakonec vás Seannův debilní charakter celkem zasáhne...možná i pěstí...VÁŽNOST - 0, ZÁBAVA - 100...85% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když se kácí kanadský prales, létají třísky.. Hokejové nasty pleasure s násilím vyhnaným na ledě až za hranici absurdna, S.W.Scott částečně se rehabilitující za své předchozí dementní role (i když Doug Glatt taky není žádný Platónův učenec), úžasná kreace L.Schreibera (přesný vous pro hráče jeho typu!) plus kvantum hlášek typických pro smradlavé šatny i vyhecované arény a já se najednou přistihl, že mám u této vskutku netradiční sportovní komedie permanentní úsměv na rtu. Klidně mi, vy proužkované svině, dejte deset minut za nesportovní chování, ale Goon kurva píše a vyfénovaného Youngblooda s Robem Lowem posílá ostrým hitem až do páté řady v hledišti.. ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejvěrohodněji vypadající, simulovaná, hokejová hra, která kdy byla natočena. Seann William Scott v roli velkého fightera se srdcem uvnitř, to nemělo chybu. Zpočátku jsem si myslel, že se bude jednat jen o nějakou, průměrnou komedii ze sportovního prostředí, ale postupem času se zde neřešili jen hokejově záležitosti, ale došlo i na lásku a to se mi na tom hodně líbilo. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Vedení kanadsko-americké NHL asi moc radosti z tohoto snímku (ve světle skutečnosti, že za posledních pár let se snaží „očistit hru“ a zvýhodnit technické hráče), mít nebude, nicméně řekněme si upřímně, bez bitkařů typu Douga Blatta (resp. S. W. Scotta) by to nešlo. Pěstní (férové) souboje, (čisté) hity,.... to je koření hokeje, které k němu neodmyslitelně patří stejně jako (pivko ke knedlo zelo....) resp. parádičky J. Malkina či S. Crosbyho. Kdo s tímto nesouhlasí, plete si jednoznačně sporty a raději si zajde na „Holiday on Ice“ a „čtverného axela“ J. Pluščenka. Příběh snímku Goon se ohání přívlastkem „Based on a true story“. To prosím berte s (notnou) rezervou. Byť pravda, v nižších soutěžích se to řeže hlava nehlava a krásy to moc nepobralo. Je to tak 75x25 (ve prospěch fikce), nicméně to(a) nejdůležitější (myšlenka) je zachováno(a). Hokej je skutečně tvrdá (týmová) hra, kde jedinec (byť sebelepší) sám nic nedokáže. Správné složení týmu je pořádná alchymie, což snímek (byť poněkud netradičně svérázně :-) i do(u)kazuje. A vzhledem k faktu, že se nebere příliš (resp. téměř vůbec) vážně, tak mě naopak ta totální přepálenost, společně s pár dobře mířenýma hláškama z „testosteronově provoněné“ hokejové šatny a dobře zvoleným castingem (duem S.W.Scott-L. Schreiber) nejednou dokázala vykouzlit potutelný úsměv na tváři a já se přistih, že mám hubu téměř od ucha k uchu. A souhlas, ani ta (ne)tradiční romantická linka to tentokrát nepohřbila. Ono taky, když se vám holka přizná (vyzná z lásky) slovy: „už mě ani nebaví (nenaplňuje) chrápat s jinými chlapy“....to se potom na ni ani nemůžete zlobit :-) Přesto upřímně přiznávám, osobně jsem čekal od Goon ještě přímočařejší tah na branku. Body u mě nicméně M. Dowse sbírá min za skutečnost, že jsem dostal obrovskou chuť nazout (si) brusle, obléknout chrániče, helmu, popadnout hokejku a když už ne přímo shodit rukavice a rozbít někomu (si) držku, tak min rozvěsit někoho po manťáku, popř. hodit někomu „stroma“, jednoznačně ANO. „Hloubku“ u Goon (ikdyž určitá reflexe tu je) opravdu nehledejte, ale jako večerní relax k pivku(m) (naprostý souhlas s uživ. Chosef76) po náročném dni, je naprosto dostačující. P.s. min za závěrečný (zkrvavený) úsměv L. Schreibera si snímek palec nahoru zaslouží. P.p.s zajímalo by mě (a tímto ho zdravím) co (by) na snímek říkal David Kočí?! Objektivně za silné 3*, subjektivně za silné 4* :-) zajímavý komentář (pro mě): uživ. Gilmour93, výstižný komentář: (pro mě) uživ. JFL, ivan¬_drago ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nečekaně dobrý film. Líbil se mi tam ten přehnanej důraz na bitky, rukavice dole a boxerskej postoj, jak v nějakym NHL 2001. Sean William Scott je ve vážnější roli výbornej a hrozně nařáchlej. Navíc tam celej film strašně dostává a ke konci má už tu držku solidně zdeformovanou :) Je to ale v podstatě i romantickej film, prostě nenáročná pohodovka. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Ve filmu se na krátko objevil i bývalý hokejový bitkař černé pleti Georges Laraque . (Lumberjack)
  • Fiktivní postava Xavier LaFlamme (Marc-André Grondin) má ve skutečnosti představovat kanadského hokejistu Krise Letanga. Jmeno LaFlamme bylo převzato od Letangovy manželky Catherine Laflamme. Filmový Ross Rhea (Liev Schreiber) je ve skutečnosti kanadský hokejista John Scott. (mirakom)
  • Sean William Scott kvůli roli Douga Glatta nabral na váze a podstoupil intenzivní lekce bruslení a rvaček na ledu. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama