Reklama

Reklama

Doug Glatt (Sean William Scott) vyrůstá v lékařské rodině, ale díky svým odlišným zájmům si připadá jako cizinec. Jednoho dne navštíví se svým přítelem Ryanem (Jay Baruchel) zápas nižší hokejové ligy. Během zápasu se Ryan vysmívá hostujícímu týmu a vyprovokuje šarvátku. Do ní se zapojí i Doug, který druhý den dostane nabídku práce v hokejovém týmu jako ochránce ostatních hráčů. Hlavní hrdina nabídku přijme a ujme se tak ochrany svých spoluhráčů. (Mr.Hudson)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (541)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Je to taková nenáročná sportovní ptákovina, která spíš působí chvílema až jako parodie. Sice je to údajně inspirovaný skutečností, ale to bude tak 10% skutečnost a 90% výmysly. Já jsem se u toho pobavil, takže účel byl splněn. Navíc tam padlo několik opravdu brutálních hlášek (např. "Buď tvrdej jako teploušský porno.") a překvapivě mi ani moc nevadilo nějaký to řešení vztahu hlavní postavy a jeho čubky, co měla xicht jak meloun. To třeba ve filmu Slap shot s Newmanem to tahle vedlejší dějová linie dost pohřbila... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když už té bandě vymaštěnců, co si musí někde na ledňáčku každou neděli sežrat hamburger, vychlastat pár piv a zařvat gól nestačí, že ta partička nuzně placených, prudce inteligentních mudrců předstírá práci s pukem, musí si ti skoro maturanti sem tam i rozšmelcovat držky, aby byl kulturní zážitek úplný a naplňující. Vznikají pak i takovéto tklivé příběhy zneuznaných intelektuálů, které semele ta zlá hokejová mašinérie. Každopádně je velmi milé, že se k nim pak společnost nechová macešsky, staví jim pomníčky a po skončení aktivní kariéry jim umožní naučit se třeba i číst a psát nebo vstoupit do ČSSD. Taky je moc hezké, že když se jim třeba něco nemilého přihodí, lidé na Staromáku pak truchlí víc, než kdyby jim pomřeli vlastní rodiče. To když onehdá spadlo letadlo s mým kamarádem, který byl jen obyčejný astrofyzik pro Bajkonur, neštěk ani pes. A ani se tomu nedivím. Ten když se zabral do těch svých výpočtů kosmických trajektorií, měl problém trefit i branku u baráku. Ale jinak je to film zábavný, veselý a hezky ukazuje, jaké by to bylo, kdyby se Youngblood nebral tolik vážně. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, ale poměrně vtipná jednohubka se skvěle tupým Seannem. Nevěřil jsem, že herec, který se proslavil svou rolí sebevědomého pařmena Stiflera, může zahrát i takovou roli (bouchače, kterému to, napišme to politicky, myslí o něco pomaleji než jiným) ale spletl jsem se. Každý zmatený pohled jsem mu věřil, stejně jako jsem mu věřil každou ránu. Alison Pill je vcelku roztomilá, Liev jako vždy dokonalý a pár fórků taky stálo za to. Nicméně hodněkrát mi přišlo, že se vtipy moc vysvětlují, takové ty scény typu "říkám ti tak proto, že…” kde nám vlastně vysvětlí, proč jsme se měli u minulé scény smát. Tohle mi na filmech všeobecně vadí. Jinak není plus mínus co vytknout nebo vyzdvihnout - normální oddechovka, u které víte, jak skončí ještě předtím, než se rozjedou úvodní titulky. Že bych to potřeboval vidět podruhé, to ne, ale jednorázovka to bylo hodně slušné. 70 %. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak takovou bombu jsem snad ani nečekal. Seann William Scott v roli bitkaře je skvělý a nemá chybu. Nedávno jsem viděl Maurice Richard a ten byl dokonalý po hokejové stránce. Goon je opak a dělaný jako komedie, zaměřuje se na bitky než hokej a svou dokonalost také má. Já se neskutečně bavil a i když není příběh nikterak zvláštní, tak děj je od začátku skvělý. Fanoušek hokeje si své najde, poněvadž kdo když kouká na hokej občas nechce nějakou tu bitku na odreagování... 10/10 = 100% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Prosím vás nepouštějte už nikdy Barušela do ŽÁDNÉHO filmu. Neříkám že Goon je skvost, ale prostě ten člověk co tady předvádí je hodně hodně mimo mísu. Měl jsem hodně nutkavou potřebu film po pár minutách vypnout. Pak ovšem příjde Doug do nového týmu plného různých lidských trosek a diváka, přestože tuší jak tohle celé dopadne, začíná zajímat jejich osud. Film je skoro krvavější než Total Recall a sprostější než Podfu(c)k. Nevím proč si Američani nevymyslí už něco jiného než Fuck, které používají v každé větě jako podstatné jméno, přídavné jméno, zájmeno, sloveso, citoslovce a kolikrát už si myslím že i spojku s předložkou. Neuvěřitelné. 50% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Liev Schreiber sa priznal, že inšpiráciou k hraniu jeho postavy bol už zosnulý legendárny hokejový bitkár Bob Probert. (toi-toi)
  • Fiktivní postava Xavier LaFlamme (Marc-André Grondin) má ve skutečnosti představovat kanadského hokejistu Krise Letanga. Jmeno LaFlamme bylo převzato od Letangovy manželky Catherine Laflamme. Filmový Ross Rhea (Liev Schreiber) je ve skutečnosti kanadský hokejista John Scott. (mirakom)
  • Eugene Levy, který si střihl roli otce postavy Seanna Williama Scotta, je známý především svou rolí z kultovní komediální série Prci, prci, prcičky, kde se se Scottem setkal. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama