Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Násilný motocyklový gang protizákonně převezme vládu nad horským městečkem Big Rock v Kalifornii, do kterého jezdí především mladí lidé s rodinami a jeho tamější obyvatele, především pak mladé ženy, které znásilňují, začnou terorizovat. Míšenec a bývalý válečný veterán z Vietnamu Billy Jack (Tom Laughlin), bojovník za spravedlnost, se pustí do sólového pronásledování šéfa gangu Carmodyho (Jeremy Slate). Skončí ale ve vězení a když je propuštěn, unese gang krásnou Vicky (Elizabeth James) do domu na předměstí, kde se pořádají divoké orgie. Vicky se ale podaří utéct, ale Carmody rozpoutá kampaň strachu a násilí... (Karlos80)

(více)

Recenze (3)

fragre 

všechny recenze uživatele

Bajkerka prohánějící se se v tomto kuse na bílém motocyklu, jsouce oděna pouze v bílých bikinách a v bílém šátečku, sice rozjitřila mou obrazotvornost, ale zbytek děje mou obrazotvornost spolehlivě zabil. Klišé na klišé, a to nepříliš zábavně sehrané. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

První ze série snímků o Billy Jackovi (viz Billy Jack 71', Trial of Billy Jack 74' a Billy Jack Goes to Washington 77'), indiánskému míšenci (ehm..nevypadal na to že?), bývalému veteránu z Vietnamu, disponujícímu dovedností bojových umění v tomto sleazy násilném bikerském exploiťáku z roku '67. V této jeho postavě je podle mého mínění vliv Clinta Eastwooda. Spoiler: Zde jde o následující záležitost: Míšenec Billy Jack v kovbojském klobouku, osamocený bojovník za spravedlnost v Big Rock (malé horské městečko někde v Kalifornii), v boji proti krutému gangu motorkářů, kteří terorizují tamnější obyvatele, především pak mladé ženy, které znásilňují. Film z poloviny 60. let je jedním ze série bikerských filmů, která vyvrcholila koncem 60. let patrně nejznámějším snímkem z tohoto žánru a období "Easy Rider" s Jackem Nicholsonem, poté se točily filmy s tímto zaměřením dál, ale tento byl úplně tím nejznámějším. Příběh je založený na skutečném incidentu z 1964, kdy členové "Hells Angels" byli zatčeni pro znásilnění dvou dospívajících dívek v Monterey v Kalifornie. Klady (Bohužel, z mého pohledu jich moc nebylo, krom toho jsem se místy šíleně nudil. Stopáž byla v tomto případě prostě přemrštěná, film měl navíc spoustu hluchých míst.): tak tedy, pěkná kamera, přitažlivá scenérie jižní Kalifornie s pěknými plážemi, pobřežími, kopci, prostě americká klasika. Film je zábavný, dialog a jednotlivé herecké výkony spíše průměrné, ale bylo zde pár světlejších vyjímek (titulní hrdinka, němý motorkář), decentní násilí, přece jenom se psal teprve rok '67, ale když zas uvážím, tak leckdy bylo daleko odvážnější než v některých filmech ze 70. let, celkové akce však bylo ve skoro 120 minutách málo, celé spiknutí je hodně spletité a dává malý smysl. Úvodní scéna na přechodu, zmlácení hlavního hrdiny, nebo scéna u pumpy, to jsou světlejší body tohoto jinak docela zdlouhavého a únavného filmu. Loser ale zábavný! 2,5/5*. Podobné filmy: "Hell's Angels on Wheels", "Black Six", "Losers", "Chrome and Hot Leather" atd.. ()

Reklama

Zajímavosti (2)

  • Film byl zakázán ve Švédsku pro jeho násilné scény v letech 1968, 1972 a 1975. (Karlos80)

Reklama

Reklama