Reklama

Reklama

Úder na planetu Zemi

  • Česko Fatální střet (více)
USA / Německo, 2007, 2x50 min (Special Edition: 84 min)

Obsahy(1)

Před 65 miliony let dopadl na naši planetu asteroid a jeho dopad měl drtivé účinky. Naprostá většina živých organismů zahynula a éra dinosaurů tak skončila. Tento dokument ukazuje, co by se stalo, pokud by se podobná situace opakovala dnes. Přední vědci celého světa načrtávají pravděpodobný scénář následků katastrofy a nabízejí tím jedinečný pohled do budoucnosti! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

liskam 

všechny recenze uživatele

Víděn první díl. Z hladiska nějakých těch hereckých výkonů slabé. Ale z hlediska podávaných vědeckých informací ze všech různých oborů kterých by se to mohlo týkat jsem byl nad míru spokojen. Dalši malá nevýhoda je nedostatek finančních prostředků pro tento dokument, a to je znát na počítačových simulacích. Přesto zatím dávám 85% ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

Upřímně - co by se dělo, kdyby se to stalo neví opravdu nikdo. Vědce nevyjímaje. Vědci dokáží dobře popsat a zdůvodnit jevy, které se opakují, tohle je mimo jejich (naší) ligu. Přesto si ale myslím, že tohle má ze všech předpovědí k realitě nejblíže. Velmi dobrý dokument, jehož pravdivost si naštěstí, jak doufám, nebudeme moci ověřit. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zajímavá "dokumentární " záležitost projektující před diváka model globální katastrofy, kterou už před nějakým tím pátkem odvracely týmy Brjůsa Vilisa a Roberta Duvalla (a několik dalších před nimi a mnozí další - obvykle televizní a nekoukatelní - po nich). Zajímavé je to proto, že tentokrát je to celé ukazováno za pomoci odborníků na krizový management, přírodní katastrofy, geologii, botaniku, psychologii davu atd. atd., z nichž někteří i připouštějí, že svoje hypotézy budují na něčem, co zřejmě nepůjde srovnat s tím, co by nastalo při skutečném Armageddonu;) Bohužel je to prokládáno hranými scénkami z "dne D" a toho, co přijde po něm, které jsou dost tristně zpracované a IMHO hodně naivní. Nemluvě o tom, že v nich všichni mluví německy, i když jde o Mexikány z Yucatánu nebo Pařížany - vlastně pardon, keňští domorodci a Papuánci mluví svými jazyky, takže germánská rozpínavost má své meze;) Forma je nicméně značně nevyvážená, pokud jde o informační hodnotu i nějakou tu obecnou přitažlivost - taková Supersopka, která byla kompletně hraná, mě bavila daleko víc. Spoiler alert - mikroby přežijí, takže Bay respektive B. B. Thornton kecal;) 60% a víc ani ránu, mohlo se to udělat daleko lépe. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Hraný dokument o zkázonostné kometě, která nám spustošila planetu a sledujeme v různém časovém období po nárazu jak co přežilo, jaké je počasí a pod. Vše jak hranou formou kdy sleduje příběhy lidí různě po světě jak bloudí pustinou a snaží se najít místo k přežití. A taky v podání vědců , kteří simulují chování a život na Zemi. Hodně děsivý ,ale zajímavý dokument, který ale můžeme i nemusíme brát vážně, ale stát se to může, doufejme že nás to nepotká..... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No brrr. Dokument nás celkem věrně seznámí s faktem, že až k naší zemi přiletí pořádný kus šutru s průměrem pár kiláků, napomůže ani Bruce Willis s partou permoníků a atomovkou. Od určitého průměru komety či asteroidu už konvenční nosiče a zbraně lidstva šutr ani neodchýlí natož zničí... Současní vědci , kteří se touto otázkou zabývají v dokumentu osvětlí jak to bude s lidstvem před a po dopadu. Škála smrtí každého z nás, je obdivuhodná a nepřeberná co do rozmanitosti. Záleží jak daleko se ocitneme od centra dopadu. To daleko je myšleno v desetitisících kilometrů. Jen namátkou. Pokud přežijete nepokoje, rabování atd.. až se zhroutí řád a společenský systém, tam kam to vletí bude takové zemětřesení a devastace, že si to nelze ani představit. Vzedmou se moře a vzniknou dvacetimetrové vlny ženoucí se k pobřeží. Kdo nezahynul hned, utone při cunami nebo se utopí v troskách zaplaveného světa. Vyvržené částečky prachu budou padat zpět do atmosféry a tam začnou hořet. Bude jich tolik, že to ohřeje atmosféru na několik set stupňů. Na zemi dojde k samovznícení povrchu celých kontinentů... Do toho EMP vlny, tma a zima, protože prach zakryje na léta slunce... Ti co přežijí začnou psát první stránky nového pravěku lidstva.... Dokument vše doplňuje digitálně zpracovanými ukázkami a i když bych měl k animacím výhrady (kvalitou nedosahují kvalit hollywoodských katastrofických blockbusterů) i toto stačilo k tomu abych se párkrát otřásl.... * * * * ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama