Reklama

Reklama

Náměstí Nebeského klidu 20 let poté

(TV film)
  • Německo Tiananmen - 20 Jahre nach dem Massaker (více)

Obsahy(1)

V noci 4. června 1989 Čínská lidová osvobozenecká armáda zahájila střelbu do bezbranného davu lidí demonstrujících na náměstí Nebeského klidu v Pekingu. Dodnes se nepodařilo spolehlivě vyčíslit počet tehdejších obětí. Většinou se jednalo o studenty, kteří prosazovali demokratizaci Číny. O 20 let později je v zemi patrná řada změn, ale mnoho problémů od roku 1989 přetrvalo. Tehdejší demonstranti jsou stále očerňováni, perzekuováni a považováni za kontrarevolucionáře. Dokument začíná v současnosti pěti protagonisty, jejichž životy se od masakru radikálně změnily. Na základě různých situací z jejich každodenního života - v exilu nebo v Číně - provedeme rekonstrukci událostí s využitím rozhovorů, archivních záběrů, soukromých fotografií a filmů z dnešního Pekingu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Viasat History predviedol ďalší z rady dokumentov, tentokrát zaoberajúci sa udalosťami 4. júna 1989 "Námestie Nebeského kľudu". Tradičné poňatie, ktoré mimo zopár výpovedí občanov neponúka nič viac než naučia učebnice dejepisu. ()

joseee 

všechny recenze uživatele

Su krajiny kde sa tieto udalosti stale nevyucuju, preto dokument povazujem za cenny prispevok do tvorby o sucasnej historii CLR... nuz pevne dufam, ze jestvuje aj verzia s cinskymi titulkami. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama