Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šerif Johnny Reno (Dana Andrews) je cestou do Stone Junction napaden neznámými protivníky a po přestřelce jednoho z nich zajme, aby ho odevzdal spravedlnosti. O domnělého zločince mají zájem také indiáni, ale šerif jim ho odmítá vydat. Po příchodu do městečka se setkává s nevraživostí občanů, kteří chtějí vězně stůj co stůj zlynčovat. Šerif se rozhodne bránit svého vězně za každou cenu. Nebude to mít lehké – stojí totiž sám proti všem. (ilclassico)

(více)

Recenze (6)

Dale 

všechny recenze uživatele

Príbeh by nebol najhorší, aj keď som podobný videl už v mnohých westernoch. Film má ale niekoľko nedostatkov, ktoré ho zrážajú dole. Prvým je prestarnutý Dana Andrews, ktorý by pred 15-20 rokmi utiahol takýto film spoľahlivo, no ako takmer šesťdesiatnik už na to proste nemal. A bolo to vidno či už v bitkách alebo prestrelkách, a tým sa dostávame k ďalšiemu nedostatku. Bitky a prestrelky sú natočené hrozne, ešte v štýle rokov 50-tych, keď ste pri ich sledovaní museli pustiť svoju predstavivosť na plné obrátky, aby to bolo pozerateľné. 60-te roky už vďaka Leonemu a Peckinpahovi ponúkali trochu inú akciu. Za všetko hovorí to, že Andrews schytá riadny úder päsťou do tváre, vďaka ktorému odletí dva metre na zem a pri tom mu ani nespadne klobúk z hlavy. A takýchto vtipných momentov je tu požehnane, vrátane záverečného zúčtovania. :-) A aj keď sú westerny zvyčajne mužskou záležitosťou, zvyčajne v nich pre potešenie oka vystupuje nejaká pekná ženská. Tu máme tiež značne prestarnutú (aj keď len štyridsiatničku) Jane Russell, no vyzerá fakt príšerne, človek by sa jej na ulici zľakol. Škoda, že nedostala viac priestoru oveľa krajšia Tracy Olsen. Inak, aspoň herci vo vedľajších úlohách stáli za to, či už Lyle Bettger ako hlavný záporák alebo Lon Chaney ako zbabelý šerif. Vidno, že takéto úlohy nehrali prvý krát, takže im celkom pristali. V konečnom účtovaní len slabší priemer. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

OPEN YOUR BELLYACHING MOUTH ONCE MORE, I'LL KILL YOU OFF MYSELF, PERSONALLY!!! Našlapaná podívaná a vše co si fanda westernu může přát v jednom. Drsný hlášky, rvačka v sallonu a přehrše vystříleného olova. Navíc romantika je zde udělaná dost stylově, takže se na ní dá dívat a to je význačné plus. Potěšil hodně i Lyle Bettger v roli starosty. I NEVER SHOULD HAVE LEFT YOU. JUST BE SURE YOU DON'T EVER LEAVE AGAIN! ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Námětem (příběhem o právu a spravedlnosti) patří mezi klasické americké westerny, zpracováním a naivitou řady scén ovšem mezi ty slabší, které zůstanou ve stínu uměleckých majstrštyků jako např. Rio Bravo nebo Poslední vlak z Gun Hillu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Priserne spracovany western, uz sa necudujem ze reziser R. G. Springsteen koncil biedne a po skonceni kariery dlho, dlho ni netocil. Nuda, sed a podpriemerne dialogy - to su atributy  filmu  :  20 % ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama