Reklama

Reklama

UFO a Studená válka

(TV film)
  • Německo UFO's and the Cold War
všechny plakáty

Obsahy(1)

UFO v podobě létajících talířů prý na Zemi přinášela mimozemšťany, aby vládli světu. Pop kultura je bez nich nemyslitelná a stejně tak i studená válka. Tento fenomén lze obvykle vysvětlit, ale některé méně jasné případy odhalují fascinující fakta o tajných vojenských operacích a zpravodajství. Mnohé jevy UFO byly výsledkem zkreslených informací, mnohokrát se však jednalo o skutečná pozorování tajně vyvinutých letounů. Tento pořad zkoumá souvislost mezi pozorováními UFO v USA a Sovětském svazu, způsob, jakým si supervelmoci pohrávaly se strachem svého protějšku z cizí nadvlády a jak byly tyto iracionální obavy pěstovány uvnitř národů v už tak napjatém klimatu studené války. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nedôvera medzi dvoma najsilnejšími národmi vyústi v studenú vojnu, a nie len to ... Bolo UFO tajným projektom USA či Ruska, aby sa tak navzájom dezinformovali? Ten, kto sa prezentuje, ako veriaci v inú mimozemskú bytosť, stáva sa nepriateľom štátu! Niektoré informácie, ktoré zazneli v dokumente ma naozaj prekvapili. Najmä, ako vlády rôznych štátov vnímali problematiku UFO. Nič to však nemení na fakte, že samotný snímok neobsahuje mnoho, čo by ukázal. V podstate sa len reční a diskutuje, pričom až v samom závere divák vzhliadne pár videí, ktoré určite už niekde videl. Sú rozhodne lepšie dokumenty, ktoré diskutujú o UFO v období studenej vojny ... ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Poutavý dokument, který nestraně odhaluje problematiku UFO po druhé světové válce do šedesátých let, kdy se Američané oficiálně přestali o tento jev zajímat. Jak to vše bylo a je, to je na každém z nás. Studená válka, klamání občanů, pokusy na nich (toto je velmi zajímavé; nacistické koncentrační pokusy byly po válce odsouzeny a jejich vykonavatelé bez váhání popraveni, ale to, že to samé dělali američtí vědci v době korejské války, o tom už se nemluví a co víc, nikdo to nepovažuje jako akt proti lidskosti) a hlavně různé výskyty UFO. Doporučuji. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Poměrně přehledně zdokumentovaný postoj americké vlády k UFO za posledních 70 let. Aniž by tenhle dokument cokoli objasnil, nedá se říci, že by byl špatný. Až na pár snímků ho lze jen poslouchat, protože většina záběrů je ilustrativního charakteru, což trochu nudí, ale dejme tomu.. ()

RADX1 

všechny recenze uživatele

Na Prima Zoom to běželo jako název "UFO, lži a Studená válka" s datem vydání 2006. Dokument je zajímavý v tom, že není úplně "UFO-maniakální" a snaží se spíše jen relativně nestranně poukázat na fakta než divákovi natvrdo podsouvat rozhodnutí. Dle mého jeden z nejlépe udělaných dokumentů na toto téma - i když na druhou stranu jsem jich moc neviděl. Pro mne nejzajímavější na dokumentu byl postoj vlády USA kdy se v 40-50. letech snažila vykazovat svou činnost při výzkumu a stíhání neidentifikovatelných létajících objektů, přes 60-tá léta kdy natvrdo popírala veškerá očitá svědectví a byla schopna jednu událost opodstatnit i třemi různými vysvětleními, až po dnešní dobu kdy slovo UFO nevytiskne žádný věrohodný denník natožpak aby o se o něm vláda vůbec zmínila. No kdo má pak vědět jak se to doopravdy má? :-) ()

Reklama

Reklama