Reklama

Reklama

Vlčí hory

(TV film)
  • Česko Domov vlků (více)

Obsahy(1)

V oblačných horách severního Španělska se dodnes traduje legenda, kterou staré keltské kmeny nazývaly "duchem bouří". Vlk je nejúspěšnějším evropským predátorem. Rodinné skupiny vlků však vždy nebývají bezpečným místem pro život. Jakmile se počet členů příliš rozroste, někteří jedinci jsou donuceni smečku navždy opustit. Sledujte vyprávění o dvou vlcích - přátelích, kteří opustí své smečky a jednoho dne se rozhodnou žít spolu až do smrti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Maximálně průměrný inscenovaný dokument o vlcích ve Španělsku. Rozhodně nic extra, body za snahu nelze upřít, ale tvorba patetického příběhu je strašně laciným atributem, navíc zde nelze nalézt ani nějaké duchberoucí záběry půvabné či drsné přírody, takže mě slaboučké 3*. Odpoledne na čt2 hadra...50% ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Pěkné jako filmy z dílny National Geographic Wild. Byla v tom pozoruhodná bezprostřednost zvířat, co jiného. A takové záběry dovedou příjemně naladit. Neméně obtížné jen namátkou je třeba zachytit i moment, když vlk klidně jde nebo chvilku uvažuje a přitom ty pohledy jeho očí jsou hodně působivé. Prostě já tyhle čtyřnohé zvířata mám rád. Zkrátka zručně natočené, zajímavé a krásné. ()

Reklama

Iroquois 

všechny recenze uživatele

Canis lupus je mé nejoblíbenější zvíře, takže můj pohled je zcela vědomě zaujatý... Krásný snímek trochu podobný Chaloupkovým večerníčkům (které jsou samozřejmě úžasné) nicméně v provedení pro dospělé. Nějaké výhrady bych jistě měl, ale vše smazává fakt, že vůbec takový film vznikl. Natočit dokument o vlcích s určitým příběhem je podle mě extrémně obtížné a zde se to myslím povedlo. P.S. Nechápu "kritiky" s jednou hvězdou. ()

letokruh 

všechny recenze uživatele

zdá se mi být skoro až úděsné, jak tvůrci tohoto dokumentu evidentně napsali nejprve scénář a pak teprve točili záběry a podle pořízených záběrů původní scénář dolaďovali - je to taková banální vlčí road movie, až by se chtělo říct na způsob telenovely - navíc ten komentář z optiky člověka, copak je člověk vlkem - nebo naopak - aby vysvětloval, kdy a proč je vlk pyšný apod.? škoda, že se nazaměřili víc na ty legendy, které se tam občas zmíní, nebo na vztah Keltů k vlkům, že ignorovali oblast mytologie a úlohu včích božstev u předkřesťanských evropských etnik, mohlo to být i zajímavé... ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Mám rád vlky. Mám je rád čím dál víc. čím více o nich vím, tím více mě fascinují a lákají. A mám rád dokumentární filmy. Ale o to méně ty výpravné. Jenže Vlčí hory se v tomhle povedly. Ukázka funkce vlčí smečky a hlavně vlčího paktu, mě až místy vzala za srdce. Krásná příroda, na hranici s lidským světem, na které se iberští vlci pohybují, má své kouzlo. Samoný snímek, když se o něm vypráví, zní spíše jako disneyovka. Což je trochu ke škodě. Ale to je fuk. Co je ke škodě mnohem více je český dabing (a překlad). Nevím, jestli tahle podivná rétoričnost vznikla již v originále, nebo ji tradičně vykouzlili český "profesionální" překladatel (což, až na několik málo světlých výjimek, je u nás někdo, koho strčí s překladem do kapsy průměrně zkušený překladatel z Titulky.com...) či dabérské diletantství. Fakt je, že to drhne. Ale i tak - krásný výpravný dokument o životě Vlka Iberského. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama