Reklama

Reklama

Inspektor Rebus II.- Uzly a kříže

(TV film)
  • Velká Británie Rebus: Knots and Crosses

Obsahy(1)

Inspektor Rebus se připravuje svědčit v případu vraždy. Jenže na poslední chvíli se dozvídá, že přelíčení bylo odloženo. Příbuzný oběti ani obžalovaný netuší, co se stalo, ale rychle vychází najevo, že důvodem je nedostatek důkazů. Rebus podle všeho zapsal doznání obžalovaného až po uplynutí zákonné šestihodinové lhůty od jeho zadržení. Je to nespravedlivé. Obžalovaný se přesto dostává na svobodu. Jenže ne na dlouho. Jenom několik hodin po propuštění je nalezena jeho mrtvola na tom samém místě, kde předtím vraždil. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

tranquill 

všechny recenze uživatele

"V čem je problém? Měli jsme vyhrát levou zadní.. Naneštěstí jste nedokázal přesvědčit soudce.. Přesvědčit ho není moje práce, ale Vaše!" ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Inspektor Rebus, který je trnem v oku mnohým ze svého okolí svým přístupem k vyšetřování a ne že by k tomu občas nebyl i důvod. Ale on je prostě svůj a s povahou berana nedá pokoj, dokud nešlápne na kuří oko tomu pravému pachateli. Klasická krimi, kde jsem viděla Rebuse v podání jiného herce, Kena Stotta. Ten sice víc odpovídá knižní předloze, ale John Hannah je zase sympatičtější po té vizuální stránce. Rebusovky mám ráda a skoro všechny jsem přečetla, je to pohodové čtení na dovolenou a celkově jako relax. A tady byl konec docela překvápko. Ovšem kniha a film se nedají srovnávat, režisér si velmi často jede po své vlastní lajně a někdy je to ke škodě. Co tomu asi říká Ian Rankin? ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tahle podoba Rebuse je prostě více než fajná. Bohužel nemám srovnání s knižními předlohami ani s původní sérii s Johnem Hannahem, ale stále hodlám do budoucna napravit. Tahle desítka epizod s ultra skvělým Kenem Stottem mě ale velice příjemně překvapila. Rozhodně jedna z nejlepších britských detektivních sérií. A to, že se odehrává v Edinburghu je jen třešnička na už tak povedeném dortu. 70%. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama